APOLO PRESENTA UNA JORNADA DEDICADA Al DISSENY, «APOLO: DISSENY I MÚSICA», EL 6 DE JUNY

 

 

APOLO PRESENTA UNA JORNADA DEDICADA Al DISSENY, «APOLO: DISSENY I MÚSICA», EL 6 DE JUNY

La sessió comptarà amb tres activitats: una retrospectiva gràficadels últims 90 anys a l’Apolo, un debat sobre el paper del cartell a la indústria musical i la presentació del cartell oficial del 75è aniversari
Apolo, amb motiu del 75è aniversari de la sala, presenta «Apolo: Disseny i Música», el pròxim 6 de juny. Aquesta jornada té com a principal objectiu reflexionar sobre el paper i l’evolució del disseny dins la indústria musical en els últims anys. En aquest sentit, comptarem amb una retrospectiva del disseny gràfic a la Sala Apolo comissariada pel dissenyador Rafa Mateo, un debat sobre el paper actual del cartell en la comunicació musical i la presentació del cartell oficial del 75è aniversari dissenyat per Error! Design.

APOLO 75 ANYS – MOSTRA DE CARTELLS I FLYERS 1993-2018

A la dècada de 1990, Sala Apolo es va convertir en un dels principals impulsors de la cultura emergent de clubs i de l’escena independent barcelonina. El flyer i el cartell han estat, fins a l’actualitat, el suport que dissenyadors i promotors han utilitzat per comunicar les activitats de la sala.

El dissenyador gràfic Rafa Mateo, és l’encarregat de comissariar aquesta mostra sobre els últims 25 anys de disseny gràfic a la Sala Apolo. La retrospectiva està formada per una selecció de flyers classificats per autors i els seus períodes d’activitat, i les projeccions de cartells mítics en el hall i La 3 d’Apolo.

Mateo, ha estat també dissenyador de sessions com Nitsa o el cicle de concerts Caprichos de Apolo, sent un testimoni de l’evolució gràfica que la sala ha viscut.

ERROR! DESIGN PRESENTA ELS CARTELLS OFICIALS DEL 75è ANIVERSARI DE LA SALA APOLO

Xavi Forné, dissenyador gràfic barceloní, és la figura que s’amaga darrere d’una de les marques més populars pel que fa al disseny de cartells de concerts: Error! DesignForné fa més de 10 anys que dissenya cartells per a concerts de bandes nacionals i internacionals (Foo Fighters, Swans, Berri Txarrak, Calexico…). 

El dissenyador presentarà els cartells que ha ideat en homenatge al 75è Aniversari de la Sala Apolo. 

«EL CARTELL HA MORT. LLARGA VIDA Al CARTELL!». DEBAT SOBRE L’EVOLUCIÓ DEL CARTELL MUSICAL

Col·loqui dirigit pel dissenyador David Torrents, en què diferents professionals del disseny gràfic debatran sobre la rellevància del cartell musical avui dia i sobre si els dissenys analògics tenen la batalla perduda o no, enfront del disseny merament digital.

D’una banda Rafa Mateo i Xavi Forné, creador de la marca Error! Design, exposaran els seus arguments a favor de la coexistència del disseny analògic amb el digital. Per l’altra, Erques Torres de l’agència publicitària Snoop i Gemma Peña iGeorgina Asunción d’Ugly Studio es posicionaran com a defensores de la cartelleria digital.

Informació pràctica

HORARIS:

19:00 Obertura de portes
19:30 Inauguració «Apolo 75 Anys- Mostra de cartells i flyers 1993-2018»
20:00 Presentació del pòster dedicat al 75è Aniversari de la Sala Apolo per Error! Design
20:30 Debat: «El Cartell ha mort. Llarga vida al cartell!»
21:30 Fi

ENTRADA GRATUÏTA

FOTOS I BIOGRAFIES
DISSENY GRÀFIC
ESP

APOLO PRESENTA UNA JORNADA DEDICADA AL DISEÑO, «APOLO: DISEÑO Y MÚSICA», EL PRÓXIMO 6 DE JUNIO

La sesión contará con tres actividades: una retrospectiva gráficade los últimos 90 años en Apolo, un debate sobre el papel del cartel en la industria musical y la presentación del cartel oficial del 75 aniversario 
Sala Apolo, con motivo de su 75 aniversario, presenta «Apolo: Diseño y Música», el próximo 6 de junio. Esta jornada tiene como principal objetivo reflexionar sobre el papel y la evolución del diseño en la industria musical en los últimos años. Para ello, contaremos con una retrospectiva sobre el diseño gráfico en Sala Apolocomisariada por el diseñador Rafa Mateo, un panel sobre el papel actual del cartel en la comunicación musical y la presentación del cartel oficial del 75 aniversariodiseñado por Error! Design.

APOLO 75 AÑOS – MUESTRA DE CARTELES Y FLYERS  1993-2018

En la década de 1990, Sala Apolo se convirtió en uno de los principales impulsores de la cultura emergente de clubs y la escena independiente barcelonesa. El flyer y el cartel ha sido, hasta la actualidad, el soporte que diseñadores y promotores han utilizado para comunicar las actividades de la sala.

El diseñador gráfico Rafa Mateo, ha sido el encargado de comisariar esta muestra sobre la evolución gráfica de Apolo en los últimos 25 años. La retrospectiva estará formada por una selección de flyers clasificados por autores y sus períodos de actividad, y las proyecciones de carteles míticos en el hall y La 3 de Apolo.

Mateo, ha sido también diseñador de sesiones como Nitsa o el ciclo de conciertos Caprichos de Apolo, siendo un testigo de la evolución gráfica que la sala ha vivido.

ERROR! DESIGN PRESENTA LOS CARTELES OFICIALES DEL 75 ANIVERSARIO DE APOLO

Xavi Forné, diseñador gráfico barcelonés, es la figura que se esconde detrás de una de las marcas más populares en cuanto al diseño de carteles de conciertos se refiere: Error! Design.

Forné lleva más de 10 años diseñando carteles de conciertos de grupos tanto locales como internacionales (Foo Fighters, Swans, Berri Txarrak, Calexico…).

Para el 75 aniversario de Sala Apolo, el diseñador ha ideado dos carteles muy especiales que el mismo presentará en La (3) de Apolo en esta jornada dedicada a su especialidad.

«EL CARTEL HA MUERTO. ¡LARGA VIDA AL CARTEL!». DEBATE SOBRE LA EVOLUCIÓN DEL CARTEL MUSICAL

Coloquio dirigido por el diseñador David Torrents, en el que diferentes profesionals del diseño gráfico debatirán sobre la relevancia del cartel musical hoy en día y sobre sí los diseños analógicos tienen la batalla perdida o no, frente al diseño meramente digital.

Por un lado el propio Rafa Mateo y el creador de la marca Error! Design, Xavi Forné, expondrán sus argumentos a favor de la coexistencia del diseño analógicocon el digital. Por el otro, Erques Torres de la agencia publicitaria Snoop y Gemma Peña y Georgina Asunción de Ugly Studio se posicionarán como defensores de lacartelería digital.

Información práctica

HORARIOS:

19:00 Apertura de puertas
19:30 Inauguración «Apolo 75 Anys – Muestra de carteles y flyers 1993 -2018»
20:00 Presentación del póster dedicado al 75 Aniversario de Sala Apolo por Error! Design
20:30 Debate: «El Cartel ha muerto. ¡Larga vida al cartel!»
21:30 Fin

ENTRADA GRATUÍTA

FOTOS Y BIOGRAFÍAS
DISEÑO GRÁFICO

7f525a5d-cff7-46f4-b6c3-3b7eb48bf356