Aquest cap de setmana se citen els millors artistes internacionals i nacionals en gira al 16è Festival de Blues de Barcelona 13 i 14 de juliol de 2018 / Pati de la Seu del Districte de Nou Barris / Entrada gratuïta

Barcelona, parada obligatòria per a grans figures del blues
Aquest cap de setmana se citen els millors artistes internacionals i nacionals en gira al 16è Festival de Blues de Barcelona.

13 i 14 de juliol de 2018 / Pati de la Seu del Districte de Nou Barris / Entrada gratuïta

  • Des del 4 de juliol Barcelona es reivindica capital europea del Blues amb una vintena de concerts i activitats al voltant de la música d’arrel afroamericana.
  • La programació central d’aquest cap de setmana és la cloenda del festival i acull 6 concerts gratuïts a l’aire lliure a l’extrarradi de la ciutat.
Des del 4 i fins al 15 de juliol, Barcelona reivindica la capitalitat europea del blues iconcentra les millors propostes nacionals i internacionals d’aquest gènere musical amb un Festival que omple de música diferents espais i escenaris de la ciutat.

Concerts en sales i a l’aire lliure, jam sessions, exclusives masterclass amb artistes internacionals i activitats socials al voltant del blues, configuren un festival amb un marcat esperit divulgatiu, festiu i integrador, trets inequívocs de l’Associació Capibola Blues, organitzadors del certàmen des del seu inici, l’any 2002.

La programació central del festival tindrà lloc aquest cap de setmana, 13 i 14 de juliol al Pati de la Seu del Districte de Nou Barris, on va néixer el festival ara fa 16 anys. Com cada any, el programa musical és una barreja perfecta entre talent local i figures internacionals. El cartell reuneix aquest any als cap de cartell: Johnny Big Stone & The Blues Workers, Kenny Neal, Joe Louis Walker, Keith Dunn, Balta Bordoy, Rob Stone, The Boogiers o els Travellin’ Brothers.

Programa central 16è Festival de Blues de Barcelona
Divendres 13 de juliol

Pati de la Seu del Districte de Nou Barris / Entrada gratuïta / Aforament limitat

Johnny Big Stone & The Blues Workers (BCN) – 19:00 h
La banda local amb més projecció internacional. En l’actualitat Johnny «Big Stone» segueix reinventant-se després de més de 15 anys de trajectòria. Amb tres treballs publicats, deixen clar el seu coneixement dels diferents estils de blues com el West Coast, el Jump Blues, Chicago o Texas Blues. Banda seleccionada al 2018 European Blues Challenge, el certamen més important del continent.
Kenny Neal (EUA) – 20:45 h

Un dels màxims exponents del Swamp Blues de Baton Rouge, Kenny Neal és un bluesman originari de Louisiana, que coneix la venerable tradició blues de la seva regió i és prou imaginatiu per dirigir-lo per nous camins. Fill del llegendari harmonicista Raful Neal, amb més de 20 anys de sòlida carrera en solitari, ha forjat unaexcel·lent trajectòria que l’ha portat a guanyar dos premis BMA (Blues Music Award) i a sernominat als Grammy l’any 2017.
Joe Louis Walker (EUA) – 22:30 h

Oportunitat única de gaudir d’un dels gegants del BluesMembre del Blues Hall of Fame iquatre vegades guanyador dels BMA, celebra una carrera que supera el mig segle. El seu nou àlbum Everybody wants a piece consolida el seu llegat com a llegenda del blues. Virtuós de la guitarra, cantant únic i prolífic compositor de cançons ha actuat en els festivals de música més famosos del món i ha guanyat una legió de fanàtics.

Dissabte 14 de juliol

Keith Dunn & Balta Bordoy (EUA & Palma de Mallorca) – 20:00 h
La fusió entre el millor talent local i el blues d’arrel. L’harmonicista, cantant, compositor i productor Keith Dunn és una llegenda viva del blues amb més de 30 anys sobre els escenaris. Bordoy és un dels nostres millors guitarristes que ha centrat la seva atenció en la música negra d’arrels. Ens presenten el seu projecte en comú:Barcelona Sessions Vol. 1, gravat en directe alHonky Tonk Bar.
Rob Stone & The Boogiers (EUA & BCN) – 21:45 h

Adrenalina pura amb l’harmonicista que està revolucionant el blues. Ha alternat amb els grans del gènere com ara Chris James, Patrick Rynn o David Maxwell. I ha obert concerts per a caps de cartell com ara BB King, Sheryl Crow, Robert Cray, Los Lobos o Etta James. En aquesta ocasió ve acompanyat per la força deThe Boogiers, el quartet de David Giorcelli.
Travellin’ Brothers (BIL) – 23:30 h

Presenten el seu últim disc 13 Avenue South: un viatge per la la música d’arrel americana, gravat i produït a Nashville. Guanyadors del 2015 European Blues Challenge com la millor banda de blues del continent, s’han forjat a sí mateixos durant els darrers 15 anys. Els Travellin’ Brothers van néixer a Bilbao. Són sis amics, sis germans, i la complicitat és una de les seves grans virtuts que traspassen l’escenari oferint un directe aclaparador.
 
 

61835831-5e26-4fa7-a002-b6511a8ca3ad

 

C