Barcelona estrena la primera Exposició en 360º de street portrait (del 28 al 30 de setembre)

“RETRATOS CON ALMA QUE CUENTAN HISTORIAS”

Barcelona estrena la primera

  Exposició en 360º de street portrait

@literarysuicide

 

  • A la mostra, s’exposaran instantànies de persones reals fotografiades en el seu entorn. Uns retrats que, a més, interactuaran amb l’espectador per explicar la seva història..

Barcelona estrena un nou concepte a l’hora de mostrar la fotografia de carrer i, més concretament, l’anomenat street portrait, que es centra en mostrar la realitat en forma de retrat. L’instal·lació Retratos con alma que cuentan historias, és una mostra original d’imatges de persones, en format 360º, amb les quals l’espectador podrà interactuar. Es tracta, no només de mostrar les cares dels protagonistes, sinó també les històries que hi ha darrere de cadascuna. Es podrà visitar del 28 al 30 de setembre, davant del Maremàgnum, al Port Vell (Passeig d’Ítaca).

Fotografia i realitat conviuran en aquesta iniciativa artística pionera, impulsada per Nationale-Nederlanden, que tracta de posar-li cara a la realitat i mostrar-la d’una manera diferent, en un clar homenatge a les històries quotidianes que succeeixen dia a dia al nostre voltant i, per descomptat, als seus protagonistes. Retratos con alma que cuentan historias  és la continuació de les dues exitoses edicions de la mostra Ópera: Instantes de realidad, que basava la seva essència en la disciplina del street photo. Aquest any, s’ha apostat per la innovació, incorporant la tècnica de la fotografia 360º, amb la qual la Companyia vol explorar una nova forma de narrativa visual, en què res no queda ocult a la vista de l’espectador. Un format que mostra la realitat tal com és; sense emmarcar, sense deixar res fora de pla.

Imatge i so es donaran la mà en una instal·lació única -una estructura en forma de cub gegant-, dins de la qual els visitants podran interrelacionar-se amb una imatge que anirà més enllà del marc, embolicant-los en una experiència única, mentre escolten l’historia de la persona retratada. Com si fossin voyeurs, els assistents de l’exposició traspassaran l’imatge dels retratats per endinsar-se en el seu interior, estrenyent el vincle, identificant-se amb ells, coneixent-los. Un cop més, l’art apropa a les persones.

Els autors de les 18 fotos que s’exposaran a Barcelona seran 6 fotògrafs amateurs, seleccionats a partir del concurs a Instagram #nnstreetportrait, llançat per Nationale-Nederlanden per buscar els millors talents en fotografia street portrait d’Espanya. La fotografia street portrait és una tendència a l’alça entre els fotògrafs urbans. A través d’aquesta, es mostren retrats de persones anònimes i de les seves diferents realitats, preservant la frescor de la mirada, dels gestos i dels sentiments.