Barcelona s’omple de música per Nadal amb la programació del Barcelona Festival de Nadal i Sons de Ciutat, amb banda sonora de Ginestà – Fins al 4/01


El Barcelona Festival de Nadal i Sons de Ciutat omplen de música el Nadal de Barcelona, amb banda sonora a càrrec de Ginestà

El Barcelona Festival de Nadal torna a omplir plaça Catalunya del 17 al 30 de desembre amb un extens programa cultural que comptarà amb 9 projectes musicals que faran de la música una protagonista diària.

Torna l’edició nadalenca Sons de Ciutat amb més de 110 concerts gratuïts als districtes de Barcelona amb la complicitat de 9 agents musicals de la ciutat.

Aquesta edició la cançó de Nadal que posa la banda sonora del festival s’ha encarregat a Ginestà amb el títol de Barcelona és un regal.
BARCELONA FESTIVAL DE NADAL

El Barcelona Festival de Nadal tindrà lloc entre el 17 i el 30 de desembre amb l’epicentre a plaça Catalunya, on durant catorze dies s’hi podrà trobar un extens programa cultural on cada vespre la música tindrà molt de protagonisme.

L’escenari de la plaça, dissenyat per Juli Sanjuan Palma, s’omplirà cada vespre amb 9 projectes musicals en total: Sonido Tupinamba, Balkan Paradise Orchestra, Lucia Fumero Trio & Friends, Inspira, The Secret Investment, Pol Batlle i Rita Payés, Anna Andreu i Marina Arrufat, Sandra Bautista i Gregori Hills.

La música obrirà tots els vespres del Barcelona Festival de Nadal a les 16.30 h amb Sonido Tupinamba, música càlida pel fred de l’hivern i, posteriorment, amb l’energia de les deu dones de Balkan Paradise Orchestra. Un tret d’inici immillorable per tota la programació cultural diària del festival.

BARCELONA FESTIVAL DE NADAL – HORARIS I PROGRAMA

SONS DE CIUTAT
Aquest 2022 també torna la versió nadalenca de Sons de Ciutat. Música en viu a barris, comerços, mercats, places i carrers. Una proposta cultural i comercial que s’estén arreu dels deu districtes de Barcelona del 6 de desembre de 2022 al 4 de gener de 2023 amb 113 concerts a 80 ubicacions d’arreu de la ciutat de 50 formacions musicals.

Totes les músiques tenen cabuda al programa: el jazz, l’indie, la clàssica, el pop, el funk, el soul, l’electrònica o les brass bands, amb concerts de música de formacions locals que representen la riquesa artística de la nostra ciutat.

Sons de Ciutat vol ser un acte de complicitat entre el comerç i la cultura, un regal musical a vianants i compradors, així com un espai d’exhibició del talent musical local.

El programa s’ha creat amb la complicitat de 9 agents musicals de Barcelona: Primavera Labels de Primavera Sound, Sónar, Quesoni, L’Afluent, Taller de Músics, Conservatori Superior del Liceu, Associació de Músics de Jazz i Música Moderna, Associació Coincidències iJam Session.
 
Agatha Krispies · Àngela Quiralte Trio · Asori · Athrodeel. Ahmad & Aseel · Aura · B1N0 · BKT Brass Band · Boozan Dukes · Broken Brothers Brass Band · Casares Brothers · Ciutat · CLARAGUILAR · Eva Verde Trio · Ferran Palau · Hip Horns Brass Collective · JF Trio · Judeline · Kassia Quartet · Kokopelli · La Pau · Las Karamba · Las Powerpuffs · Lluís Gómez Dotze Contes Trio · Los Bongo Beat · Lya Grace · Magma · Maria Hein · Maria Jaume · Mariola Membrives · Mercè de la Fuente Trio · Mezzo Quartet · Miranda Fernández Trio · Nadia Orta, Publio Delgado & Guillermo Prats · Non Jambi · Oaks & Fahia · Orfeó Català · Oriol Vallès Trio · Quintet Momentum · Sandra Monfort · Shego · Sitges Jazz Lab Trio · Soulful Christmas with Koko-Jean David & Nación Funk All-Stars · Struggel Brass · Tarantination · The Shoes Back Club · Travelling Jazz · Valentí Moya Trio · Veus del Nadal · Working Trio · Xavier Casellas Trio
 
SONS DE CIUTAT – GRAELLA DE CONCERTS I HORARIS

CANÇÓ DE NADAL
Aquest any, la cançó de Nadal de Barcelona és una creació de la formació Ginestà. Una peça dedicada a Barcelona, als seus carrers i a la seva gent. I també una exaltació de l’esperit nadalenc i de les celebracions familiars. Però sobretot, és una invitació a compartir la ciutat, perquè Barcelona és un regal!

Ginestà és la formació musical integrada pels germans Júlia i Pau Serrasolsas, del barri de Sant Andreu de Palomar de Barcelona, Guardonats amb el Premi Enderrock 2020 per votació popular al Millor disc de cançó d’autor del 2019, les seves cançons combinen estils de música pop, sons experimentals i folk.