BARTS presenta la primera edició del FESTIE, el Festival de Teatre Independent adreçat a les companyies emergents del 27 de desembre fins el 13 de gener

 

BARTS presenta la primera edició del FESTIE, el Festival de Teatre Independent adreçat a les companyies emergents

 FESTIE cartell_p

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Del 27 de desembre fins el 13 de gener tindrà lloc a BARTS la primera edició del FESTIE, el Festival de Teatre Independent que neix com a plataforma perquè les companyies emergents donin el salt a espais de gran format.

 

Organitzat per BARTS, el nou festival acull tres propostes teatrals agosarades i audaces de la mà de tres companyies emergents amb un brillant futur per davant: Mafia de The MamzellesParís de Les Cot i Els reis de Shakespeare escriuen el discurs de PHILLLIPE THE SIXTH de LAminimAL; aquesta darrera, una estrena absoluta coproduïda per BARTS.

Amb el lema Fes l’indie, l’objectiu del FESTIE és donar una oportunitat perquè aquestes companyies surtin del circuit de sales de petit format i arribin a nous espectadors i, alhora, el públic habitual de les sales grans tingui accés a propostes innovadores que els sorprendran. La directora del Festival, Sílvia Berna, ha afegit que la programació compta amb tres premisses importants: la presència de dones, tant en la dramatúrgia, la direcció i sobre l’escenari, un to de comèdia reivindicatiu i l’ús de diferents llenguatges teatrals.

 

Mafia, The Mamzelles posen en qüestió el sistema patriarcal a través de la història de quatre filles d’un capo de la màfia calabresa. Guanyadora del Premi de la Beca DespertaLab, aquesta tragicomèdia està interpretada per Paula Malia, Bàrbara Mestanza, Paula Ribó i Júlia Molins.

 

París és una comèdia negra musical, plena de realisme màgic, amb tota la força que li ofereix la música en directe a tres veus de Les Cot – Mar Maestu, Maria Viñas i Elia Corral- creada per Óscar Peñarroya. L’humor és el protagonista d’aquest road musical dirigit per Paul Berrondo en què tres amigues emprenen un viatge contrarellotge que les obliga a enfrontar-se amb elles mateixes, els seus fantasmes i les seves pors.

 

La companyia LAminimAL es planteja a PHILLLIPE THE SIXTH si les obres conegudes com “Els reis” de Shakespeare escrites al segle XVI sobre uns fets del segle XV poden aportar alguna mena de llum al present convuls i aparentment únic en el qual viu Catalunya arrel dels fets de l’1-0. Dirigida per Daniela De Vecchi, aquesta comèdia palatina està interpretada per Eloi Benet, Cris Codina, Esperança Crespí, Carles Cruces i Toni Figuera.