BCNegra 2023 tindrà lloc del 6 al 12 de febrer


Compte enrere per a la 18ª edició del Festival BCNegra 2023BCNegra 2023 tindrà lloc del 6 al 12 de febrer
, dirigit des del 2017 per l’escriptor Carlos ZanónEl Molino i els Aribau Multicines tornaran a ser els escenaris principals del festival, on es podrà escoltar els autors i autores d’arreu del món, procedents de França, Grècia, Mèxic, Cuba, els Estats Units, Israel, Dinamarca, Escòcia, Itàlia o Argentina, a més de grans referents literaris del gènere procedents de Sevilla, Girona, Vigo, Madrid, Cadis, Múrcia, Irun, Almeria, Astúries, Màlaga, León, Granada, València, Bilbao, Lleida, Vigo, Cáceres, Salamanca i Barcelona. 

Enguany es donaran cita escriptors veterans, alguns dels quals visiten per primer cop el festival, i també noves veus a descobrir amb un calendari ple d’activitats. La programació inclou noms com Claudia PiñeiroDominique ManottiLeonardo Padura, Dolores RedondoYousseff El Maimouni, Laura Lippman, Petros MarkarisDror MishaniJuan Gómez-JuradoPilar Adón, Tahar Ben JellounAntonio ManziniNúria CadenesJon BilbaoGraeme Macrae BurnetNúria Cadenes, Lorenzo SilvaRosa RibasVíctor del Árbol, Nuria BarriosRafael VallbonaMargarida Aritzeta Marina Sanmartín, entre d’altres.

La inauguració de la present edició del BCNegra tindrà lloc el proper dilluns, 6 de febrer, amb l’anunci del Premi Pepe Carvalho 2023. Serà l’escriptora Claudia Piñeiro, que el va rebre el 2019, qui desvetlli el nom del guanyador o guanyadora. La roda de premsa amb la persona guanyadora del Premi Pepe Carvalho tindrà lloc el dimarts 7 a les 11.00h al Palau de la Virreina (Rambla, 99). La cerimònia de lliurament tindrà lloc tres dies després, el dijous 9 de febrer a les 18.00 h, al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona.