Casa Rocamora: Exposició De Balenciaga a Jean Paul Gaultier

e8cd2bc1-2df6-443f-8ed2-544f16cbdc22

 

 

 

 

 

 

CASA ROCAMORA
Exposició de Balenciaga a Jean Paul Gaultier
Ballester, 12 – Barcelona

La col·lecció Antoni de Montpalau a la Fundació Rocamora

Dissabte 7 de novembre 11 h, dimecres 11 de novembre 11 h, dimecres 18 de novembre 11 h, dissabte 21 de novembre, dimecres 25 novembre 18 h, dimecres 2 de desembre 11 h i dissabte 12 de desembre 11 h

Manuel Rocamora Vidal va néixer a Barcelona l’any 1892. Des de molt jove es va aficionar al col·leccionisme, especialitzant-se en indumentària antiga. Va reunir més de quatre mil peces que van donar orígen al Museu de la Indumentària Col·lecció Rocamora de Barcelona l’any 1969. El seu afany pel col·leccionisme el va portar també a reunir col·leccions de ceràmica d’Alcora, pintura, dibuix i escultura dels segles XIX i XX ( Ramon Casas, Manolo Hugué, Vallmitjana). Les seves col·leccions es conserven a la que va ser la seva residència, un palauet isabelí situat al barri del Putxet.

La iniciativa Amics de la Col AdM vol potenciar la Col·lecció tèxtil Antoni de Montpalau, més enllà de les exposicions temàtiques habituals, a partir de la presentació de peces inèdites, procedents de les donacions més rellevants, en una casa singular de Barcelona, una vegada a l’any. La primera d’aquestes presentacions es fa a la Fundació Rocamora i adquireix un aire d’homenatge al col·leccionista d’indumentària més important que ha tingut Catalunya, Manuel Rocamora, fundador del desmantellat Museu Tèxtil del barceloní carrer de Montcada, els continguts del qual estan actualment al Museu del Disseny, a la plaça de Les Glòries.

La idea d’aquesta activitat és donar a conèixer, any rere any, l’ampli ventall que conforma la part d’indumentària femenina del segle XX de la Col. AdM, i que abraça tant moda catalana com internacional, amb alta costura, modisteria i prêt-à-porter. La presentació, que romandrà a la Fundació Rocamora fins al 16 de desembre i es pot visitar un dia per setmana prèvia inscripció, enguany inclou peces d’indumentària de Cristóbal Balenciaga, Manuel Pertegaz, Pedro Rodríguez, Santa Eulalia, Asunción Bastida, El Dique Flotante, Carmen Mir, Pedro Rovira, Rosser, Argon, Roberto Dalmau, Miguel Elola, Margarita Nuez, Joaquín Pérez Valette, Joan Antoni Fàbregas, Todo para la mujer, José Badía, Martí Martí, Clara Musté, Esperanza Sagués, Maria Estalella, Lolita Estaño, Marta Bermúdez, Mila y Tucho Balado, Isabel de Pedro, Josep Font, Sybilla, David Delfín, Victorio & Lucchino, Alfredo Villalba, Hubert de Givenchy, Yves Saint Laurent, Paco Rabanne, Louis Féraud, Valentino, Loris Azzaro, Azzedine Alaïa, Thierry Mugler, Popy Moreni, Moschino, Romeo Gigli, Yoshi Yamamoto, Issey Miyake, Dries van Noten i Jean Paul Gaultier, i sabates, barrets i complements de: Christian Dior, Manolo Blahnik, Yves Saint Laurent, Stéphane Kelian, Tokyo Kumagai, Bruno Magli, Mario Valentino, Maud Frizon, Thierry Mugler, Muxart, Uad Medani, Cristóbal Balenciaga, Paulette, Jean Paul Najar, Badia, Martí Martí, Rius de Forns, Vilasuso, Araceli, Loris Azzaro, Paco Rabanne, Goubard, Estrella G i Luis Fortes.

VISITA PER GRUPS CONCERTATS (mínim 15 persones)
Dates: De dilluns a divendres matins i tardes
Caps de setmana: segons disponibilitat
Preu per grup: 10 €/persona
Durada: 1.15 h aproximadament

La reserva anticipada és obligatòria per a grups superiors a 10 persones, o si desitgen una visita privada.
Poden fer la reserva a casessingulars@casessingulars.com indicant nom del grup, data i hora de la visita i nombre de visitants.

INFORMACIÓ I CONSULTES:
casessingulars@casessingulars.com
T: 670 466 260

PAGA I SENYAL:
Paga i senyal en el moment de fer la reserva de grup. La resta de pagament es realitzarà uns dies abans de l’activitat.

CONDICIONS DE CANCEL·LACIÓ
Només es tornarà la paga i senyal si s’anul·la la reserva abans de 7 dies de la visita.