CICLE ORO Dansa emergent iberoamericana Del 4 d’octubre al 4 de novembre

SALA HIROSHIMA
TEMPORADA 2017/2018

CICLE ORO
Dansa emergent iberoamericana

Del 4 d’octubre al 4 de novembre

2a1a72cb-65aa-4c71-bcc6-f59ed96e7a12

El cicle ORO, un mes de dansa emergent iberoamericana, obre la nova temporada de la Sala Hiroshima
La Sala Hiroshima obre la seva nova temporada a començaments d’octubre amb ORO, un cicle de dansa iberoamericana amb 12 propostes internacionals.

ORO és un panòptic d’expressions estètiques contemporànies de coreògrafs i artistes iberoamericans: Lautaro Reyes, Mónica Valenciano, Albert Quesada, Aline Corrêa, Joao Lima, Cecilia Colacrai i Anna Rubirola, Magdalena Leite i Anibal Conde, Ayara Hernández Holz i Lupita Pulpo, Jorge Da Rocha i Marlene Monteiro Freitas.

ORO és un cicle pensat per al públic general però que comptarà també amb activitats destinades a professionals del sector de la dansa: un taller, una sessió de treball i una projecció documental.

ORO arrenca amb una gran festa popular mexicana al carrer, el Fandango Jarocho, i tanca amb una de les principals exponents de l’escena emergent internacional: Marlene Monteiro Freitas.

ORO és un cicle biennal dedicat a la difusió del treball d’artistes emergents iberoamericans. Descobreix al públic propostes artístiques de qualitat al voltant de la dansa i els nous llenguatges escènics d’aquests creadors i, alhora, els connecta amb el sector professional de la ciutat mitjançant un taller i una sessió de recursos.

ORO té una vinculació estètica molt clara amb la programació d’Hiroshima. Exhibirà peces no convencionals amb un alt nivell d’investigació, però destinades a un públic general. Peces on el creador ofereix un llenguatge particular i una visió pròpia de l’escena i de la pràctica artística.

L’activitat inaugural del cicle ORO serà una festa popular mexicana, el Fandango Jarocho, el diumenge 8 d’octubre a la plaça de les Tres Xemeneies. Serà una trobada oberta al barri i a la ciutat, on confluiran música, dansa popular i la gastronomia, i que ha estat organitzada en col·laboració amb l’Associació de comerciants del Poble Sec.

ORO presentarà a Barcelona l’artista Marlene Monteiro Freitas, probablement una de les figures més destacades de l’escena contemporània internacional. Marlene porta una de les seves primeres peces,Guintche, on ja són presents tots els elements de la seva obra: un nou expressionisme i certa reteatralització de l’escena.

ORO també estrenarà la nova producció de Mónica Valenciano, premi nacional de dansa, gràcies a la col·laboració especial amb les Naves del Matadero de Madrid.

ORO inclourà altres activitats com la música en viu, amb la presentació del nou disc del portuguèsJorge da Rocha, o la formació per a professionals, amb un taller dirigit per Aline Corrêa i la projecció d’un documental del col·lectiu Danza Sur.

ORO neix de les diverses relacions que la sala Hiroshima ha establert amb el panorama iberoamericà, a través de la programació d’artistes i, també, de projectes de col·laboració amb altres equipaments interessats en aquest context específic, com el festival Salmon i centre de creació el Graner.

CALENDARI CICLE ORO
Del 4 d’octubre al 4 de novembre
Dimecres 4 d’octubre, 20.30 h.
Estereotipo/Canibalismo, de Lautaro Reyes / Camaralucida (Xile/Catalunya). Dansa. Estrena.

Diumenge 8 d’octubre, de 12 a 18 h
Fandango Jarocho (Mèxic). Festa, música, dansa, street food. Inauguració de la temporada.

Divendres 13 i dissabte 14 d’octubre, 20.30 h
IMPRENTA ACÚSTICA en (14 borrones de una) APARICIÓN, de Mónica Valenciano (Illes Canàries). Performance / dansa. Estrena.

Diumenge 15 d’octubre, 19 h
To Drop and Let Go, de Jorge da Rocha (Portugal). Concert.

Dimecres 18 d’octubre, 20.30 h
Documental Danza sur, del col·lectiu Danza Sur (Xile). Projecció. Estrena.

Divendres 20 d’octubre, 20.30 h
PROGRAMA DOBLE:
Solo Bach & Glenn, d’Albert Quesada (Catalunya). Dansa.
Resistência, d’Aline Corrêa (Brasil). Dansa.

Dissabte 21 d’octubre, 20.30 h, i diumenge 22 d’octubre, 19 h
Morder la lengua, de João Lima (Brasil), Cecilia Colacrai (Argentina) i Anna Rubirola (Catalunya).Dansa.

Divendres 27 i dissabte 28 d’octubre, 20.30 h
Retrato de un monstruo (edición I), d’Ayara Hernández Holz i Lupita Pulpo (Uruguai). Dansa / teatre visual i d’objectes.

Diumenge 29 d’octubre, 19 h
Dance Dance Dance, de Magdalena Leite i Aníbal Conde (Uruguai / Mèxic). Dansa / iconografia del cos en el cinema. Estrena a Barcelona.

Divendres 3 i dissabte 4 de novembre, 20.30 h
Guintche, de Marlene Monteiro Freitas (Cap Verd). Dansa.

Imatge Jordi Gual
SALA HIROSHIMA
TEMPORADA 2017/2018

Roda de premsa de presentació: dimarts 3 d’octubre, 13 h
Pròleg de temporada (procés de treball): 4 d’octubre, 20.30 h
Inauguració de temporada: diumenge 8 d’octubre, 12 h

Més informació i venda d’entrades: Sala Hiroshima