Música

Comença la integral dels Concerts de Brandenburg i les Suites Orquestrals de Bach amb l’Akademie Für Alte Musik Berlin (19 de maig, 20:30h)

akamusComença la integral dels Concerts de Brandenburg i les Suites Orquestrals de Bach amb l’Akademie Für Alte Musik Berlin

El projecte culminarà la temporada que ve amb un segon concert dins la temporada de Música Antiga de L’Auditori

La prestigiosa orquestra Akademie Für Alte Musik Berlin inicia dijous (19 de maig, 20:30h) la integral de les Suites orquestrals i els Concerts de Brandenburg de Bach dins la temporada de Música Antiga de L’Auditori. Un projecte de llarg recorregut que es podrà veure aquesta temporada i la que ve a la Sala 1 Pau Casals gràcies a la proposta que L’Auditori ha fet a Akamus, formació de referència mundial en aquest repertori.

Els Concerts de Brandenburg i les Suites per orquestra de Bach constitueixen la conclusió de l’obra orquestral del Barroc i representen el tret de sortida a les noves formes que es desenvoluparan en el Classicisme. L’Auditori proposa en aquesta primera cita els Concerts de Brandenburg 2, 4 i 5, i les Suites per orquestra 1 i 3. El projecte tindrà la seva segona part l’11 de maig de 2017 a la Sala 1 Pau Casals (Temporada Antiga 2016-2017), amb la interpretació de la resta d’obres pertanyents a les dues col·leccions i que, conseqüentment, són una ocasió d’or per gaudir de l’esplendor del llenguatge orquestral bachià en mans d’una de les formacions més excelses i interessants que poden escoltar-se avui dia.

Akamus, referent mundial de la música antiga

Reconeguda com a una de les orquestres de Cambra més importants del món, i fundada a Berlín el 1982, l’Akamus actua regularment per tot Europa, Àsia i Amèrica. Des de la reobertura de la Konzerthaus de Berlín el 1984, hi ofereixen la seva pròpia sèrie de concerts i, des del 1994 són convidats habituals del Berlin Staatsoper Unter den Linden i del Festival de Música Antiga d’Innsbruck. A partir de la temporada 2012-13 també tenen sèrie pròpia de concerts al Prinzregententheater de Munic i, des de fa més de 25 anys treballen sovint amb el contratenor i director belga René Jacobs, amb qui recentment van fer un enregistrament memorable de La flauta màgica de Mozart. La formació també ha treballat amb directors i solistes com Marcus Creed, Peter Dijkstra, Daniel Reuss, Hans-Christoph Rademann, Andreas Scholl, Sandrine Piau i Bejun Mehta, a més d’ampliar els seus límits artístics col·laborant amb la companyia de dansa moderna Sasha Waltz & Guests en les innovadores produccions de Purcell Dido & Eneas i Medea o amb la visual i teatral posada en escena de Quatre elements- Quatre estacions, un “concert escenificat” en què Akamus es mostra com una formació creativa i innovadora.

L’Akademie für Alte Musik Berlin ha venut més d’un milió de discs per tot el món, enregistrats en exclusiva per a Harmonia Mundi France des del 1994, pels quals han rebut importants premis: Grammy, Diapason d’Or, Cannes Classical Award, Gramophone, Edison, premi de la Crítica Alemanya 2009, MIDEM Classical 2010 i Choc de l’Année. L’orquestra també ha rebut el premi Telemann- Preis Magdeburd i l’ ECHO Kassik, així com la Medalla Bach de Lepzig (2014).