Concert d’homenatge al compositor Eduard Toldrà ,divendres 1 de febrer, a L’Auditori de Barcelona

Concert d’homenatge al compositor Eduard Toldrà

Eduard Toldrà 09 (foto arxiu familiar Toldrà) 

 

 

 

 

 

En el marc de la programació de l’Any de Patrimoni Cultural a Catalunya, el proper divendres 1 de febrer, a L’Auditori de Barcelona, es reivindicarà l’emblemàtic compositor català amb un concert d’homenatge

 

Hi participaran cinc dels directors més destacats de la direcció catalana, com Antoni Ros Marbà, Salvador Mas, Josep Pons, Edmon Colomer i Salvador Brotons que repassaran les obres més significades del mestre

 

L’acte també comptarà amb la presència del tenor català David Alegret, que interpretarà una de les peces del mestre, com és La Rosa als llavis

 

L’any 2018 ha estat declarat Any del Patrimoni Cultural pel Consell d’Europa i el Parlament Europeu. A Catalunya, aquest programa vol contribuir, entre d’altres, a normalitzar la música simfònica catalana i donar-li la projecció i la difusió que es mereix, en concordança amb la més alta literatura musical europea. I ho ha fet proposant diverses activitats (exposicions, xerrades, mostres, concerts) encaminades a posar en valor els enormes actius del conjunt del teixit cultural i patrimonial de Catalunya.

 

Dins aquest marc, l’Associació Eduard Toldrà amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, conjuntament amb L’Auditori de Barcelona i l’OBC, han organitzat un concert de música simfònica dedicat a compositors catalans interpretat per l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya sota la batuta de diferents mestres catalans, tots ells bons coneixedors del patrimoni musical català.

 

Homenatge a Eduard Toldrà

 

A nivell musical, el concert es dedica a la recuperació patrimonial d’una figura emblemàtica del món de la composició a Catalunya com ha estat Eduard Toldrà (Vilanova i la Geltrú, 1895 – Barcelona1962). Tot i que el programa inclou altres compositors catalans com Guinjoan, recentment desaparegut, SerraLamoteGarreta i Antoni Ros Marbà, amb el Seu Homenatge A Toldrà.

 

La figura d’aquest mestre ha aconseguit reunir a cinc dels directors més destacats de la direcció catalana. Des d’Antoni Ros Marbà, deixeble seu, a Salvador MasJosep PonsEdmon Colomer i Salvador Brotons, tots ells -coneixedors i admiradors de la seva obra- repassaran les seves creacions més significades. També es comptarà amb la presència del tenor català David Alegret per interpretar una de les peces més delicades de Toldrà, La Rosa als llavis.

 

El concert tindrà lloc el proper divendres 1 de febrer a les 20.00 hores L’Auditori de Barcelona.

 

Programa

Per raó de la defunció de Joan Guinjoan, i atès que justament enguany s’escau el 20è aniversari de la inauguració de L’Auditori, el concert s’obrirà amb la Fanfàrria que va compondre amb motiu de la inauguració l’abril de 1999.

 

  • Joan Guinjoan                  Fanfàrria                                                            3’         (Edmon Colomer)
  • Eduard Toldrà                   La filla del marxant. Scherzo                     9’          (Edmon Colomer)
  • Eduard Toldrà                   Vistes al mar. Nocturn                                6’          (Josep Pons)
  • Joaquim Serra                   Puigsoliu                                                           8’          (Salvador Brotons)
  • Eduard Toldrà                   La maledicció del comte Arnau               5’          (Salvador Mas)
  • Eduard Toldrà                   Empúries                                                          7’          (Salvador Mas)

—————————(pausa)———————————- 

  • Antoni Ros Marbà           Tres homenatges. Homenatge a Toldrà   4’         (Antoni Ros Marbà)
  • Ricard Lamote                  Facècia                                                               13’          (Antoni Ros Marbà)
  • Eduard Toldrà                   La Rosa als llavis                                             12’          (Antoni Ros Marbà) + David Alegret, tenor
  • Juli Garreta                        Juny                                                                   4’          (Antoni Ros Marbà)