Exposiciones

Dia de la Terra (22 d´abril)

imagesCA6B70Q9

El 22 d’abril del 2014 farà 44 anys que va néixer el Dia de la Terra als Estats Units d’Amèrica. I també farà 24anys que a Catalunya es va crear el Comissió Catalana del Dia de la Terra quan la tasca del Dia de la Terrra es va internacionalitzar.

En motiu de la commemoració del 40è aniversari del Dia de la Terra, es va donar a conèixer internacionalment el Green Generation Manifesto, per ser adoptat per les persones que vulguin ser un exemple de comportament ecològic i socialment responsable.

http://www.diadelaterra.org/page.php?chapter=73&isSubchapter=false
Cada dia és el dia de la Terra!

El Dia de la Terra és un dia festiu celebrat en molts països el dia 22 d’abril. Aquest celebració va ser iniciada als EUA l’any 1970.

El Dia de la Terra s’ha convertit en un esdeveniment informatiu i educatiu sobre el problemes del medi ambient. Els ecologistes l’aprofiten per avaluar contaminació de l’aire, l’aigua i el sòl, la destrucció dels ecosistemes, els centenars de milers de plantes i animals en perill d’extinció i l’esgotament dels recursos no renovables. Les solucions que proposen per aquests problemes són el reciclatge, preservació de recursos naturals com el petroli, la prohibició d’utilitzar productes químics perillosos pel medi ambient, acabar amb la destrucció d’hàbitats fonamentals com els boscos humits i la protecció de les espècies en perill d’extinció.

Les Nacions Unides celebren també un Dia de la Terra cada any en l’equinocci de març, una tradició que va ser iniciada per l’activista de la pau John McConnell. McConnell va proposar per primera vegada la idea d’una festa anomenada «Dia de la Terra» a la UNESCO en una Conferència sobre el Medi Ambient l’any 1969, el mateix any en què va dissenyar la «Bandera de la Terra». El Secretari General de l’ONU, U Thant va donar suport a la iniciativa de celebrar aquest esdeveniment, que s’inicià l’any 1971 fent sonar la Japanese Peace Bell (Campana japonesa de la pau) per marcar l’inici de l’equinocci de primavera en l’hemisferi nord i de tardor en l’hemisferi sud.

El dia de la terra es va celebrar per primer cop el 22 d’abril de 1970. El seu promotor fou el senador nord-americà Gaylord Nelson, que volia conscienciar dels problemes del medi ambient per protegir la Terra. En aquesta convocatòria van participar-hi 2.000 universitats, 10.000 escoles i centenars de comunitats. La pressió social va fer que el govern dels Estats Units crees, a instància també del senador Gaylord Nelson l’Environmental Protection Agency (Agencia de Protecció Ambiental) i lleis de protecció del medi ambient.