El 12 de Novembre de 2015 La VIRGUERIA estrena SNORKEL d’Albert Boronat a la Sala Beckett de Gràcia

la virgue

 

 

 

 

 

El 12 de Novembre de 2015 La VIRGUERIA estrena SNORKEL d’Albert Boronat a la Sala Beckett de Gràcia

 

La Virgueria estrena Snorkel, escrita per Albert Boronat, un text que parla de nosaltres, sobre com i on vivim; en una festa que ja s’ha acabat.

• La Virgueria enceta amb SNORKEL la primera col.laboració amb Albert Boronat, fundador, dramaturg i codirector de la companyia Projecte NISU.

Un cop més La Virgueria vol fer partícep dels seus projectes a artistes d’altres disciplines així, enguany, il.lustradors com Monstruo Espagueti, Martí Torras i Takayuki Maejima (“Every day I draw Barcelona” a les xarxes) han plasmat la proposta més “gamberra” de la companyia en els seus dibuixos que s’exposaran al hall de la Sala Beckett.

SNORKEL, escrita per Albert Boronat és la proposta més arriscada de La Virgueria fins a dia d’avui; tal i com explica el seu director Aleix Fauró “ sense perdre la nostra poètica aquest cop hem volgut arriscar i navegar per un mar del que no coneixem les corrents i que ens està fent créixer com a companyia, de la mà d’un text sarcàstic i amb tocs d’humor que parla de tots nosaltres, membres d’una societat que passi el que passi segueix endavant en un context sovint irrisori, perseguint una pastanaga que ja comença a descomposar-se ”

Com convidats que ningú no coneix tot just arribats a una festa que ja ha s’ha acabat per tot i així optimistes i ridículament pacients. Aquesta obra potser parla de nosaltres, aquells dels qui no parlarà mai ningú. Nosaltres, que escurem el cul de les ampolles i pessiguem amb una dissimulació ridícula les restes del pastís que d’altres no han volgut. Nosaltres, que allà drets vora la porta observem sense pressa les taques enganxoses sobre la moqueta i les arribem a trobar boniques. Nosaltres, que no entenem, que fins i tot odiem, la física quàntica.

Aquesta obra potser parla simplement de persones que es troben i es reconeixen mútuament com a membres d’una mateixa espècie i se somriuen perquè saben que un cop acabada la festa ja no hi ha res a perdre.

SNORKEL és el setè muntatge de La Virgueria i el tercer que representen a la Sala Beckett després de l’èxit al 2014 d’EL PES DEL PLOM i ARBRES la passada temporada.

La companyia va néixer el 2009 i està integrada per Isis Martín, Aleix Fauró, Marina Fita, Oscar Llobet i Patrícia Bargalló. Els seus treballs han estat representats al Teatre Lliure, la Sala Beckett, el Teatre Tantarantana o el Versus Teatre entre d’altres. Les seves propostes són fruit de la recerca i la creativitat, cercant noves fórmules per arribar a l’espectador i modificar-lo. Plasticitat, música, poesia i moviment formen part del llenguatge de la companyia i fan de La Virgueria quelcom compromès amb la societat, la cultura, la llengua, el risc i la provocació.

Després de PAISAJE SIN CASAS, de Pablo Ley i ARBRES de Marc Artigau, ara arriba SNORKEL, d’Albert Boronat; d’aquesta manera La Virgueria segueix combinant textos propis i aliens amb la clara voluntat de seguir indagant en la dramatúrgia catalana contemporània. Propostes teatrals que s’emporten l’espectador en un viatge emocional per retornar-lo, ben remogut, a les seva butaca, tot just abans dels aplaudiments.