El ‘Barcelona Festival de Nadal’ torna amb més de 90 activitats d’arts de carrer, música o parkour per a tots els públics – Del 16 al 29/12

El ‘Barcelona Festival de Nadal’ torna amb més de 90 activitats d’arts de carrer, música o parkour per a tots els públics

El ‘Barcelona Festival de Nadal’ tindrà lloc entre el 16 i el 29 de desembre a plaça Catalunya i plaça Universitat amb més de 90 espectacles i activitats per a tots els públics.

El gran format d’enguany a plaça Catalunya serà «Una Taula», un espectacle de teatre, música i arts visuals creat per l’Agrupación Señor Serrano.

Plaça Universitat serà l’espai que acollirà la instal·lació «Analema», una idea original de Sónar desenvolupada per Glassworks i amb espai sonor de Tarta Relena.

També torna l’edició nadalenca ‘Sons de Ciutat’ amb més de 100 concerts gratuïts de 40 artistes i formacions musicals als districtes de Barcelona amb la complicitat de 12 agents musicals de la ciutat.
Durant catorze dies la Plaça de Catalunya i la Plaça Universitat de Barcelona acolliran una atractiva i extensa programació per a tot tipus de públic, ja siguin infants, joves, adults, ciutadania local i també visitants d’arreu.

Amb més de 20 projectes culturals i més de 90 sessions i activitats, les arts de carrer, la música, les instal·lacions o les arts digitals donaran forma al Barcelona Festival de Nadal a través de llenguatges universals diversos i accessibles per a tothom els matins, tardes i vespres d’entre el 16 i el 29 de desembre de 2023.

De la mà de l’arquitecte i escenògraf Juli Sanjuan Palma, la plaça de Catalunya tornarà a esdevenir un espai on aturar-se, observar i reflexionar amb una proposta escenogràfica inspirada amb el fet de començar de nou i poder estrenar un full en blanc. Amb Marc Salicrú al disseny d’il·luminació, FRAU. recerques visuals amb la proposta videogràfica i Aina Roca Mora amb col·laboració a la conceptualització espacial, complementen i enriqueixen aquesta escenografia urbana.
 
NADAL EN FAMÍLIA
Els matins del ‘Barcelona Festival de Nadal’ els ompliran les activitats de Nadal en família, un conjunt de propostes familiars que recorreran la literatura, la creació artística, l’aprenentatge i el joc. Dues hores, d’11 a 14 h, de propostes culturals participatives on el paper serà el protagonistaNadal SuperVeloz, un homenatge a la impremta; el fotomaton analògic Face-o-matPaisatges, un espai de joc i experimentació artística; Barcelona, una postal de Nadal per crear la teva nadala personalitzada; La màquina dels records, on construirem records amb una màquina d’escriure; La Capgrossada, que transformarà la plaça en un bosc d’animals fantàstics i La Fanzinoteca, on crearem la nostra primera revista.

El duet de dj’s Ssissterss realitzarà sessions musicals mentre es desenvolupen les estacions familiars matinals i, a partir de les 13 h, petits i grans gaudiran de la música de Reggae per xicsamb el seu espectacle Nadal a bord!.

TARDES D’ARTS DE CARRER I MÚSICA
Les 
tardes d’arts de carrer i música començaran a partir de les 16.30 h amb una sessió diària de 
Miqui Puig DJ i, tot seguit, els disset músics de 
The Gramophone All Stars Big Band amb el seu soul, jazz o ska. The Gramophone All Stars Big Band actuaran també fora de la Plaça Catalunya per apropar la seva música a tres districtes de la ciutat.


Els espectacles d’arts de carrer com la dansa, el circ o el parkour seran presents a la plaça Catalunya a càrrec de 
LaSala
Eléctrico 28
Companyia de circ «eia»
Lezards Bleus
Quim Bigas i 
Sílvia Batet. I la música anirà a càrrec de 
Mazoni
Tarquim
Saphie Wells
Alba Armengou
Dani Nel·lo
Magalí Datzira
La Maria i 
Núria Graham.


VESPRES DE GRAN FORMAT

A les 20 h arriba el moment del gran format, enguany encarregat a l’ Agrupación Señor Serrano, on un espectacle de teatre, música i arts visuals acomiadarà cada dia el Barcelona Festival de Nadal. Sota el títol  Una taula, es plantegen preguntes al voltant dels àpats de les festes de Nadal a les diferents famílies i cultures, tenint molt presents les convencions i els estereotips.
PLAÇA UNIVERSITATDurant el ‘Barcelona Festival de Nadal’, la plaça Universitat serà envaïda per la instal·lació audiovisual interactiva Analema. Una idea original de Sónar, amb motiu del seu 30è aniversari, desenvolupada per Glassworks i l’espai sonor de Tarta Relena.
Aquesta instal·lació està inspirada en el recorregut anual del Sol i en la celebració del solstici d’hivern i la ciutadania, a través dels seus moviments, serà la generadora d’una coreografia urbana que cada nit emetrà una majestuosa torre de llum, producte de les interaccions diürnes amb els vianants.

Els dies 16 de desembre a les 21 h i el 21 de desembre a les 20 h, el duo vocal Tarta Relena interactuarà en directe amb la instal·lació.

 

SONS DE CIUTAT També arriba de nou la versió nadalenca del projecte Sons de Ciutat100 concerts gratuïts de més de 40 artistes i formacions musicals als diferents districtes de la ciutat. Una proposta cultural i comercial que s’ampliarà del 9 de desembre de 2023 al 4 de gener de 2024 fet amb la complicitat de: Primavera Labels de Primavera Sound, Sónar, Say it loud, BAM, MIRA, Taller de Músics, Conservatori Superior del Liceu, Jam Session, ESMUC, Terrats en Cultura, Fundació Òpera Catalunya i Fundació Victòria dels Àngels.
 
Músiques diverses com el jazz, l’indie, la clàssica, el folk, el pop, el funk, el soul, l’electrònica i l’òpera, ompliran la ciutat aquest Nadal com a acte de complicitat entre el comerç i la cultura, un regal musical a vianants i persones compradores, així com un espai d’exhibició del talent musical local.

BARCELONA FESTIVAL DE NADAL
PLAÇA CATALUNYA
Del 16 al 26 de desembre

NADAL EN FAMÍLIA (d’11 a 14 h)
TARDES D’ARTS DE CARRER I MÚSICA (de 16.30 a 20 h) 
UNA TAULA 
(20 h)
Agrupación Señor Serrano · Alba Armengou Quintet · Cía Silvia Batet · Companyia de Circ «eia» · CreaMoviment · Dani Nel·lo & Organ Trio · El Culturista · Eléctrico 28 · L’Automàtica · La Maria · Lasala · Lézards Bleus · Magalí Datzira · Mariona Moya i Josep Pedrals · Mazoni · Miqui Puig DJ · Núria Graham · Quim Bigas · Reggae per xics · Saphie Wells · Ssissterss · Tantàgora · Tarquim · The Gramphone Allstars Big Band · Tramoia Produccions Culturals

PLAÇA UNIVERSITAT
Del 16 al 29 de desembre (d’11 a 23 h)
ANALEMA
Una idea original de Sónar desenvolupada per Glassworks amb espai sonor de Tarta Relena.

SONS DE CIUTAT
Del 9 de desembre de 2023 al 4 de gener de 2024
Un programa creat amb la complicitat de Taller de Músics, ESMUC, Jam Session, Conservatori Superior del Liceu, Terrats en Cultura, Say It Loud, BAM, MIRA, Primavera Labels de Primavera Sound, Sónar, Fundació Victòria dels Àngels i Fundació Òpera Catalunya.

Adelaida · Aesis Quintet · Alba Careta Group · Boozan Dukes · Carles Viarnès · Corcs Drum & Organ · Delickites · Duo Enxebre · Eva Fernández · Gènesi Quartet · Gots de Tuba · Gumbo Jass Band · Hip Horns · Intana · Júlia Blum · Kora · Les Testarudes · Los Fumeros · Mariana També · Mariana BBFace & The Beatroots · Memi Sillah Group · Miqui Puig · Miranda Fernández Trio · Nara is Neus · Núria Garcia · Oaks & Fahia · Orfeó Català · Paula Peso · Quartet Fiora · Raval Flamenco Jazz Group · Sara Aldana · Selma Bruna · Selva Nua · Spread Latin Trio · Ssissterss · Swing Cooking Trio · The Crab Apples · The Gramophone Allstars Big Band · Veus del Nadal