El Circ Històric Raluy arriba a Barcelona amb el nou espectacle Un viatge en el temps

El Circ Històric Raluy arriba a Barcelona amb el nou espectacle Un viatge en el temps

El muntatge d’aquest any està dedicat a Carlos Raluy, director i cofundador de la companyia circense històrica, que va morir el passat cap de setmana.

L’emblemàtica carpa i el recinte de caravanes antigues s’instal.larà a Barcelona des del proper divendres fins passades les festes de Nadal.

La companyia presenta números ambientats en l’època daurada dels circs al costat de noves atraccions i acrobàcies.

 El Circ Històric Raluy arriba un any més a Barcelona per fer parada i presentar el seu nou espectacle coincidint amb les festes nadalenques. La companyia va comunicar aquest passat cap de setmana la mort sobtada del seu creador i fundador, Carlos Raluy, al qual volen retre homenatge mantenint la temporada a Barcelona i presentant el nou espectacle. 

En aquesta ocasió, la companyia portarà a l’escenari Un viatge en el tempsun espectacle que combina noves atraccions i acrobàcies per a grans i petits. Els números que el conformen estan ambientats en l’època daurada dels circs i les caravanes, és a dir durant la primera meitat del segle XX. La companyia s’establirà al Moll de La Fusta de Barcelona des d’aquest divendres, dia de l’estrena, i fins passades les festes de Nadal.

Rememorant l’època daurada

El nou espectacle, que arriba a Barcelona després de fer parada a Mallorca, té una durada de dues hores i està pensat per a compartir amb tota la família, amb números que s’han vist o es veuran en prestigiosos circs i festivals europeus. El muntatge doncs, recupera personatges com l’home fort, números aeris i entrades de pallassos, així com un renovat final que emocionarà al públic.

Les funcions de l’espectacle Un viatge en el temps seran tots els dimecres, dijous i divendres a les 18.30 h, els dissabtes a les 17.00 h i 19.30 h, i els diumenges a les 12.15 h i a les 17.00 h (consultar sessions especials Nadal a web o cartelleres)

Més d’una vintena de caravanes per visitar

A banda del propi espectacle, la companyia viatja amb més d’una vintena de caravanes del circ-museu que ocupen més de 340 metres lineals de vehicles. La col·lecció de caravanes del Circ Històric Raluy és doncs un atractiu més d’aquest espectacle, ja que totes elles daten de principis o meitat del segle XX.

Aquests carruatges són un vehicle de transport i una peça de museu alhora. Recuperats un a un al llarg de tota la trajectòria vital dels Raluy, cadascuna de les peces, minuciosament conservada i utilitzada diàriament, és un reclam per als amants dels museus, per als aficionats al circ i per als que estimen el valor dels objectes restaurats i conservats.

Alguns d’aquests vehicles van ser tirats en un temps passat per mules per diverses carreteres europees. Actualment però, durant els viatges per carretera la flota de vehicles avança a una velocitat que no supera els cinquanta quilòmetres per hora. És una manera de viatjar que reflecteix l’estil de vida dels Raluy, que han optat en un context de noves tecnologies per un treball intens i sense presses.

La família Raluy

La família Raluy fa més de 80 anys que es dedica al circ. Luis Raluy Iglesias va ser l’iniciador de la nissaga. Nascut l’any 1911 a Carcassona (França), era fill d’una família catalanoaragonesa i es va criar a Sant Adrià del Besòs (Barcelona), atret des de ben petit per la màgia del circ. Va ser el creador de números coneguts com l’home bala i l’espectacular triple salt mortal en automòbil. Ell va fundar el Circ Raluy, que fins el 2016 va agrupar la família. Fa 3 anys, Carlos va crear Circ Raluy Històric amb l’objectiu de conservar el mateix esperit.

Circ Raluy va rebre el Premio Nacional de Circo (1996), el Premi Max (1999) i la Creu de Sant Jordi (2006).