ActividadesActualidad

El dimarts 30 de gener, a les 21.55, el programa “Sense ficció” de TV3 estrenarà el documental “Les set caixes”

 

, coproduït per Bas (Broadcaster Audiovisual services) i TV3 i que és el testimoni audiovisual d’una història personal, la de Dory Sontheimer.

 

Amb 52 anys, la Dory va descobrir que els seus orígens eren radicalment diferents del que havia pensat i viscut tota la seva vida. Després de la mort dels seus pares, va trobar amagades dalt d’un armari set caixes que li van revelar un passat que desconeixia: el de la seva família jueva víctima de l’Holocaust. A partir d’allà, decideix investigar, retrobar i reunir una família que el nazisme va voler exterminar per sempre més.

 

El documental “Les set caixes” retrata la història de la Dory i de la seva família, repartida per tot el món. Pretén posar imatges a una història peculiar, sorprenent i emotiva. Acompanyats per historiadors, escriptors, periodistes i persones anònimes, aquest treball fa un viatge físic i emocional per Catalunya, França, Alemanya, els Estats Units, el Canadà, Anglaterra, la República Txeca, Israel i l’Argentina. El documental segueix el rastre de la família de la Dory i fa possible la trobada amb els seus familiars, fins fa poc desconeguts, amb qui es reunirà per primera vegada. I tot això amb un sol objectiu: aconseguir restaurar el nom, la dignitat i el record d’aquelles persones que ho van perdre tot, víctimes del nazisme i l’Holocaust.

 

image002