EL LICEU OBRE LES SEVES PORTES PER VIURE L’ÒPERA DES DE DINS (30 de setembre)

 

EL LICEU OBRE LES SEVES PORTES PER VIURE L’ÒPERA DES DE DINS

image008

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

La nova Jornada de Portes Obertes se celebrarà el diumenge 30 de setembre entre les 11 i les 19h i permetrà a la ciutadania passejar per l’escenari, el fossat d’orquestra o els camerinos de primeres figures de l’històric Teatre, entre d’altres

 

Els espais més amagats i també els més emblemàtics del Liceu cobraran vida gràcies a la visita dramatitzada que ha ideat el director i dramaturg David Pintó

 

La jornada, que compta amb la col·laboració d’El Periódico i FIATC, té la voluntat de donar a conèixer el Liceu d’una forma amable, familiar i festiva

 

LES INVITACIONS ES PODRAN DESCARREGAR DE FORMA GRATUÏTA REGISTRANT-SE PRÈVIAMENT AL WEB

liceubarcelona.cat/portesobertes  

 

Barcelona, 29 d’agost de 2018

El proper diumenge 30 de setembre el Gran Teatre del Liceu obrirà les seves portes per donar a conèixer els seus espais públics i privats a través d’una ruta gratuïta i oberta a tota la ciutadania. Espais com el fossat d’orquestra, l’escenari, els camerinos o la famosa planta llesca des d’on els artistes accedeixen sovint a l’escenari, cobraran vida gràcies a la visita teatralitzada que el director i dramaturg David Pintó ha ideat en el marc del 20è aniversari de la reobertura del Liceu.

 

 

La jornada, que compta amb la col·laboració d’El Periódico i FIATC, pretén donar a conèixer d’una forma amable i festiva els espais públics i privats de l’històric teatre, que compta amb més de 36.000 metres quadrats. Per aquest motiu, durant gairebé tot el diumenge, d’11 a 19h, els visitants podran accedir a l’emblemàtic edifici de la Rambla amb més de 170 anys d’història on cada dia hi treballen més de 300 persones. Els que ja han vingut alguna vegada podran descobrir llocs on normalment el públic no hi té accés i els que encara no han tingut l’oportunitat d’entrar-hi podran sentir la màgia d’aquest històric teatre d’òpera, que obrirà les seves portes de bat a bat perquè tothom pugui tafanejar tota la vida que el fa bategar.

 

David Pintó ha creat per a l’ocasió “una ruta plena d’històries i personatges sorprenents de tots tipus que habiten els racons més amagats del Liceu; personatges d’òperes que han anat passant pel seu escenari, personatges propers que s’hi han instal·lat a viure. Un laberint que permetrà descobrir d’on surten els rams de flors que es regalen a les primeres figures, on es construeixen realment les festes de Gràcia de Barcelona, qui mana darrere de l’escenari, com són els camerinos de les primeres figures… Un recorregut ple de sorpreses. Un passeig antològic”.

El Liceu no obria les seves portes des de maig de 2014, quan més de 10.000 persones van poder visitar el Saló de Miralls, la sala de concerts o el Foyer, entre d’altres. Aquest cop els assistents podran passejar-se no només per aquests espais emblemàtics, sinó també per aquells més desconeguts per al gran públic, i així descobrir la vida que s’amaga entre les seves parets.

 

Amb la voluntat de crear una jornada festiva i familiar, els assistents podran reservar fins a 5 invitacions per persona accedint al web liceubarcelona.cat/portesobertes
Durant el procés de reserva es podrà triar entre dues franges horàries (de matí i de tarda) i l’accés a la visita es farà per ordre d’arribada. És important dur calçat tancat i còmode el dia de la jornada, que també comptarà amb un recorregut alternatiu per a persones amb dificultats de mobilitat.

 

L’il·lustrador català Juanma García Escobar ha estat l’encarregat de dissenyar la imatge gràfica de la Jornada de Portes Obertes.

 

Podeu veure el vídeo promocional aquí.