EL MUSEU DE LES AIGÜES – JORNADES EUROPEES DE PATRIMONI 11,12 i 13 d´octubre

 JORNADES EUROPEES DEL PATRIMONI 2019

Els treballadors de la Central Cornellà esdevenen guies del Museu de les Aigües
Oferiran una visita guiada en primera persona en el marc de les 
Jornades Europees del Patrimoni

Seran jornades de portes obertes per descobrir la Cascada d’Antoni Gaudi de Casa Vicens i gaudir d’un joc de pistes “Set maletes menys una. Cluedo en viu al Museu ”
An image


 
Octubre 2019. Un any més, el  Museu de les Aigües  participa a les Jornades Europees de Patrimoni (JEP), impulsada por l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural a partir d’una iniciativa del Consell d’Europa i la Comissió Europea que se celebra ininterrompudament a Catalunya des del 1991 i que és considerada com l’activitat participativa més important d’Europa en relació al patrimoni cultural.
Des del  Museu de les Aigües  s’ha programat una sèries d’activitats gratuïtes durant el segon cap de setmana d’octubre per apropar el seu patrimoni cultural a la ciutadania: durant els tres dies, divendres 11, dissabte 12 i diumenge 13 d’octubre, es podrà visitar de forma gratuïta tots els racons del  Museu , incloent la cascada desapareguda de la Casa Vicens d’Antoni Gaudí, reconstruïda i recuperada pel jardí de l’espai exterior. Es tracta d’una reproducció fidedigna i a escala real de la font que l’arquitecte català va construir a Casa Vicens, al barri de Gràcia, el seu primer gran projecte a Barcelona i que avui és Patrimoni de la Humanitat de la UNESCO, així com conèixer de prop el paper extraordinari de l’aigua en la història de la humanitat, i com ha evolucionat la tècnica perquè avui arribi a les llars de l’àrea metropolitana de Barcelona.
Diumenge 13 d’octubre, el públic assistent podrà gaudir, prèvia reserva al mail  museudelesaigues@agbar.es ,  d’una visita en primera persona a càrrec treballadors en actiu i antics empleats de la planta de captació i bombeig que,  continuen tenint un vincle emocional molt latent amb la històrica Central Cornellà; i pels més joves, el joc de pistes: “Set maletes menys una. Cluedo en viu al Museu ” que convida als visitants a recórrer el recinte a partir del descobriment d’enigmes.
El  Museu de les Aigües  s’afegeix d’aquesta forma als Centenars de municipis i entitats de tot Catalunya que se sumen a aquesta festa major del patrimoni català cultural, programant activitats. Un gran ventall de propostes que es podran consultar organitzades temàticament i geogràficament en l’agenda en línia.

L’horari del museu durant les Jornades Europees del Patrimoni 2019  és de 10h a 18h el divendres 11 i el dissabte 12, i el diumenge 13 d’octubre  de 10h a 14h.

Sobre el Museu de les Aigües
La missió del  Museu de les Aigües  és conservar, posar en valor i interpretar el patrimoni industrial i arquitectònic de primer ordre que li ha estat llegat. Des d’aquesta voluntat, el Museu té l’objectiu de copsar i divulgar als diferents públics el coneixement de l’aigua com a substància i els valors ambientals i culturals associats, en pro d’una sensibilització per a un desenvolupament sostenible… El Museu de les Aigües forma part de l’aposta que fa per l’educació i la cultura la Fundació Agbar.