Els Premis Most: Sergi López, Candela Peña i Pere Arquillué

Els Premis Most: Sergi López, Candela Peña i Pere Arquillué

Els actors catalans Sergi López, Pere Arquillué i Candela Peña rebran els Premis Most en reconeixement a la seva dilatada i contundent trajectòria professional. Tots tres visitaran el Penedès per recollir els guardons, de caràcter honorífic, durant els dies del festival.

L’entrega del Premi Most a Pere Arquillué tindrà lloc el dia de la inauguració del festival. Arquillué, un dels actors més reconeguts de l’escena catalana, ha treballat en una dotzena de films, entre els quals destaquen El perquè de tot plegat, de Ventura Pons i A la ciutat, de Cesc Gay. Actualment, dóna vida al personatge de Claudi Guitart a la sèrie La Riera.

L’entrega del Premi Most a Candela Peña es farà efectiu el dissabte 9 de novembre. L’actriu, nominada al Goya en sis ocasions, l’ha guanyat tres vegades: millor actriu de repartiment per Te doy mis ojos (2003), millor actriu per Princesas (2005) i millor actriu de repartiment per Una pistola en cada mano (2012), paper que també li va valer un Premi Gaudí.
Finalment, el vilanoví Sergi López rebrà el Premi Most en l’acte de cloenda. Actor polifacètic, va iniciar-se en el món de la interpretació professional als 32 anys. El 2001 va rebre el premi César al millor actor i el premi al millor actor europeu. Al teatre ha participat en diversos muntatges; entre ells, cal destacar Non solum, que l’ha fet trepitjar els escenaris d’arreu del país.

PREMI MOST. Pere Arquillué, actor

premi-most---pere-arquillue-10681

Pere Arquillué és un dels actors més reconeguts de l’escena catalana. Tot i que es va pujar als escenaris de molt jove, al teatre del seu poble, va debutar professionalment l’any 1990 amb l’obra “Tàlem” de Sergi Belbel. En el món de la televisió es va estrenar

en 1994 amb la mini-sèrie “Arnau” de Televisió de Catalunya. En cinema, ha treballat en una dotzena de films, entre els que destaquen “El perquè de tot plegat” de Ventura Pons, “Buñuel y la mesa del Rey Salomón” de Carlos Saura, “A la ciutat” de Cesc Gay i “Princesas” de Fernando León de Aranoa.

Actor de veu rotunda, es dedica també al doblatge de pel·lícules, sent el seu últim treball el personatge de Bane a “El Caballero Oscuro: La leyenda renace”. Actualment, dona vida al personatge de Claudi Guitart a la sèrie “La Riera”.

PREMI MOST. Candela Peña, actriu

33da150212415c50cc6e8297a136bf0b
Nascuda a Gavà l’any 1973, als 4 anys comença a rebre classes de ballet a l’Institut de Dansa de Barcelona. Als 17 anys marxa a Sevilla per estudiar al Centro Andaluz de Teatro i posteriorment a Madrid, a l’escola de Juan Carlos Corazza.
Va debutar al cinema l’any 1994, quan va ser escollida per Imanol Uribe per ser una de les protagonistes de “Días contados”, per la qual va rebre la primera nominació al Goya. L’any 1999 es consagra gràcies al seu paper de Nina a “Todo sobre mi madre”, de Pedro Almodóvar.
Nominada al Goya en sis ocasions, l’ha guanyat tres vegades: millor actriu de repartiment per “Te doy mis ojos” al 2003; millor actriu per “Princesas” al 2005; i millor actriu de repartiment per “Una pistola en cada mano” al 2012, paper que també li va valer un Premi Gaudí.

 

PREMI MOST. Sergi López, actor

 

premi-most---sergi-lopez-10682

Sergi López (Vilanova i la Geltrú, 1965) és un actor polifacètic que va iniciar-se en el món de la interpretació professional als 32 anys de la mà de Ventura Pons. Va estudiar teatre a l’escola Jacques Lecoq de França i és en aquest país on compta amb una extensa llista de títols en els quals ha participat. Va ser partícep de la pel·lícula Western de Manuel Poirer que va participar al festival de Cannes i va ser nominada als Òscar i va ser nominat al Cèsar com a millor promesa. Al 2001 va rebre el premi Cèsar al millor actor i el premi al millor actor europeu pel seu paper a Harry, un amic que us estima.

Ha estat nominat als Goya amb la pel·lícula El laberinto del Fauno i Solo mía. Últimament ha treballat a Pa negre i El monjo.

A nivell teatral ha participat en diversos muntatges, entre ells destacar el Non solum, que l’ha fet trepitjar els escenaris d’arreu del país.