Els Premis RAC105 tornen enguany, amb la seva tercera edició, i com a novetat ho fan amb la Denominació d’Origen (DO) Catalunya com a vins oficials. La gala se celebrarà la nit del dimarts 16 de maig a la Sala Paral·lel 62 de BarcelonaPer tercer any consecutiu, RAC105 reconeixerà l’esforç de la indústria de la música per adaptar-se a les  noves tendències, un esforç que és denominador comú amb el sector del vi català en general i  específicament amb els vins emparats sota el segell de la DO Catalunya. Valorarà els artistes emergents,  que connecten amb el públic català, i també aquells noms històrics que es continuen consagrant amb  discos i gires.

La gala estarà presentada per Ernest Codina i Mònica Usart, i s’emetrà en directe per RAC105 i La  Xarxa+. S’hi entregaran els següents premis: Millor Artista o Grup, Millor Àlbum, Millor Cançó, Millor  Directe, Millor Artista o Grup Revelació, Millor Videoclip i Millor Duet o Col·laboració. Finalment, el premi a la Cançó de Producció Catalana que més ha sonat a RAC105 serà atorgat per la DO Catalunya.

Els premiats seran proclamats per un jurat professional, d’entre tota la música de producció catalana  emesa a RAC105 des del 3 de març del 2022 fins al 3 de març del 2023. Per la seva banda, el premi a  Millor Duet o Col·laboració es triarà per votació popular.

El jurat està format per Xavi Ayén, cap de Cultura de La Vanguardia; Oriol Planesas, cap de Comunicació de Midnight Group; l’actriu, ballarina i fotògrafa Anna Senan; la cap de Cultura de RAC1, Maria Cusó; el  coordinador de RAC105, Albert Buscarons, i el DJ i productor Carlos Bayona.

A banda de l’entrega de premis, la gala també tindrà actuacions musicals per part d’artistes de renom dins  del panorama musical català: dels cantants Nil Moliner, Vicco, Joan Dausà, Miki Núñez, Triquell i Edu  Esteve, i de les bandes The Tyets, Stay Homas, Buhos i Gertrudis.

En acabar la gala, els assistents podran degustar un ampli ventall de referències de la Denominació d’Origen Catalunya, que continua apostant pel binomi vi i cultura.