F. Mies van der Rohe presenta Bing Bang Building Light!, de Mario Pasqualotto Del 8 al 16 de febrer* de 2020 de 18:30h a 20h.

La Fundació Mies van der Rohe presenta la intervenció: Big Bang Building Light! de Mario Pasqualotto

Foto: Anna Mas

Barcelona, febrer 2020.-

La Fundació Mies van der Rohe presenta Big Bang Building Light! de l’artista Mario Pasqualotto en el marc del festival Llum Barcelona i les festes de Santa Eulàlia, en col·laboració amb Simon i ProtoPixel, que han aportat el sistema de control i el disseny d’experiència de llum.

Una nova mirada que es suma al programa d’intervencions al Pavelló que dona sentit a l’actualitat del Pavelló Mies van der Rohe.

Podreu veure-ho fins al 16 de febrer (excepte el 13) de 18.30h a 20h amb accés gratuït.

Un traç de llum redibuixa el Pavelló Mies van der Rohe i ofereix noves mirades en fases successives que en ressalten l’arquitectura essencial com si fos en un plànol constructiu: Els pilars, el sòcol, les cobertes, les arestes, les línies verticals i les horitzontals, les peces de travertí, l’interior i l’exterior, l’estany…

La projecció de llum i el color accentuen la rotunda horitzontalitat del Pavelló des de l’esplanada del davant i ens en canvia la percepció de la seva radical bellesa plàstica.

Amb el moviment luminescent de línies i colors, Mario Pasqualotto ens vol portar a un estat contemplatiu dinàmic en què el Pavelló queda explicat en un dibuix lineal de llum que projecta la imatge d’un alçat frontal de llum vibrant.

page1image21005248
page1image27326064
page1image21008512
page2image27332256

“La intervenció proposa ressaltar amb línies i punts de llum els principals elements arquitectònics generadors dels diàfans espais i paraments del Pavelló, així com el procés del seu accelerat disseny i construcció. Pretén igualment posar en valor, a les hores sense sol, els ambients esculpits per Ludwig Mies van der Rohe i Lilly Reich, amb un dinamisme a través de diverses seqüències d’il·luminació i silenci lumínic que permeten, alternant-se, assistir a un redibuix espontani amb llum dels traços de llapis en el moment virtual del disseny de podi, cobertes, murs i elements vidrats cridats a configurar els ambients representatius”
Fernando Ramos

Mario Pasqualotto

Mario Pasqualotto, nascut a Barcelona el 1953, és un artista de molt amplis interessos: la seva activitat creativa abasta molts camps diferents de les arts plàstiques. Instal·lacions, performances, escultura, pintura, joieria i arts gràfiques conflueixen en una trajectòria rica, llarga i destacada. www.mariopasqualotto.net/

page2image21055744

Fundació Mies van der Rohe
La Fundació Mies van der Rohe va ser creada l’any 1983 per l’Ajuntament de Barcelona amb l’objectiu inicial de reconstruir el pavelló alemany dissenyat per Ludwig Mies van der Rohe (1886-1969) amb Lilly Reich (1885-1947), per a l’Exposició Internacional de Barcelona el 1929.

A més de conservar i difondre el coneixement del pavelló, la Fundació Mies van der Rohe promou el debat i la sensibilització sobre temes relacionats amb l’arquitectura contemporània i l’urbanisme, organitzant premis, congressos, conferències, exposicions, tallers i intervencions. Entre aquestes activitats es troba la programació d’esdeveniments culturals que inclou dansa, cinema, música i art en col·laboració amb altres institucions de la ciutat.

El programa d’intervencions artístiques amb arquitectes i artistes va començar el 1999 amb Jeff Wall i va continuar amb Enric Miralles, Dennis Adams, Antoni Muntadas, Iñaki Bonillas, SANAA Kazuyo Sejima + Ryue Nishizawa, Ai Weiwei, Andrés Jaque, Anna & Eugeni Bach i Domènec entre altres. Totes dialoguen amb el Pavelló i generen debat sobre art, arquitectura i cultura que es recullen a la col·lecció de publicacions de la Fundació Mies van der Rohe. miesbcn.com

page2image21056320

Dates i horaris de visita:

Del 8 al 16 de febrer* de 2020 de 18:30h a 20h.
Lloc: Pavelló Mies van der Rohe (Avinguda Francesc Ferrer i Guàrdia, 7 Barcelona) ACCÉS GRATUÏT

*La intervenció es podrà visitar cada vespre excepte el dia 13 de febrer de 2020.