FabCafe Barcelona

captura_de_pantalla_2014-04-04_a_les_16_52_55

FabCafe Barcelona

Meitat bar, meitat laboratori de fabricació digital, al FabCafe Barcelona pots imprimir objectes en 3D i tallar materials amb làser mentre et prens un cafè

Aquest nou local a Barcelona, situat als baixos del carrer Bailén 11, és el primer d’aquestes característiques que obre a Europa. Amb un FabCafe a Tokyo i un altre a Taipei actualment, Barcelona és la tercera ciutat del món en tenir-ne un. El preu del servei depèn dels minuts que es necessiten per crear el disseny, i oscil·la entre els 8 euros fins als 30, que és el que costen respectivament 15 minuts i una hora de treball de la talladora làser.

La característica principal del FabCafe Barcelona és que incorpora l’última tecnologia de fabricació digital (Fab Lab) en un local de restauració, ubicat en un espai de cotreball on hi ha la comunitat Makers of Barcelona (MOB), de la qual formen part més de 100 artistes i emprenedors que aposten per la producció artesanal amb les últimes tecnologies.

Els Laboratoris de Fabricació o Fab Lab, ideats fa més de catorze anys al Center for Bits and Atoms del Media Lab del Massachussets Institute of Technology són espais on fabricar tot tipus de coses a través d’ impressores 3D i altres tecnologies que ens estan convertint, a tots, en potencials dissenyadors, fabricants, distribuïdors i fins i tot venedors de productes físics.

Aquest FabCafè, se suma als diferents FabLabs que té Barcelona i que la situen al capdavant de la fabricació digital i la investigació. Per exemple, l’Ateneu de Fabricació de les Corts, comença a tenir una xarxa d’equipaments que evolucionen el concepte de la fabricació digital, la innovació social i la cocreació en comunitat. El següent Ateneu de Fabricació estarà situat a Ciutat Meridiana i es preveu que obrirà les portes abans de l’estiu.