Festes de Santa Eulàlia 2019 entre el 8 i el 12 de febrer

SANTA-EULALIA-PORTADA-OK

 

 

 

 

 

 

 

 

Entre el 8 i el 12 de febrer, la ciutat viu la Festa Major d’Hivern amb una gran celebració de la cultura popular d’arrel.

Divendres, dia 8 de febrer, al vespre l’Àliga de la Ciutat encapçalarà una cercavila fins a Santa Maria del Mar, on se celebrarà el tradicional Ball de l’Àguila al presbiteri i davant l’altar major de la basílica.

Dissabte serà un dia farcit de mostres de cultura popular amb sardanes, trobada de gegantons, mostra d’esbarts dansaries, trobada de tabalers, correfocs, espectacles de dansa i moltes més activitats.

Diumenge, des de bon matí, els grallers ompliran de música els carrers del Gòtic. A les 10.00 hores, la Moixiganga de Barcelona actuarà a la plaça de Sant Jaume, i, a continuació, ho faran els Falcons de Barcelona. Allà mateix tindrà lloc la diada castellera amb les colles de la ciutat. Enguany, després de catorze anys d’absència, tornaran els Castellers de Sarrià.

El mateix diumenge també hi haurà una trobada de puntaires d’arreu de Catalunya, la Diada Castellera amb les colles de Barcelona, la Moixiganga i els Falcons, la Trobada de Gegants i el Seguici de Santa Eulàlia. També hi haurà desfilades musicals, sardanes, un espectacle de dansa a la Catedral i la Cercavila i mostra de balls dels Gegants del Corpus i els Gegants de Carnaval.

Dimarts dia 12, al matí, tindrà lloc la tradicional cerimònia del Penó de Santa Eulàlia i el pregó dels infants, i a la tarda hi haurà ballada de sardanes a la plaça de Sant Jaume. La tradicional passejada i el ball de les Laies posaran el colofó a les festes d’arrel més tradicional.

El dissabte 9 de febrer serà el torn de la Lali Jove, la festa major juvenil i associativa. De 17.00 a 20.00 hores hi haurà activitats per a infants i joves i a les 20.00 hores començaran els concerts.

Els dies de festa major també hi haurà altres activitats com portes obertes a l’Ajuntament o activitats i portes obertes a museus i centres culturals de la ciutat.

Podeu consultar tota la programació al web de les Festes de Santa Eulàlia.