MúsicaTeatro

FESTIVAL CASTELL DE PERALADA SUMA TRES GRANS NOMS A L’EDICIÓ DEL 2019

 48fd6bf5d06c5fbe87ff45711e217518b27fdf0a76b66a2fc98b14985d642aec

 

 

 

 

 

 

 

 

 

La cantant i actriu Charlotte Gainsbourg, el tenor Juan Diego Flórez i el director d’orquestra Gustavo Dudamel actuaran en la 33a edició de la cita alt-empordanesa

 

_Després d’anunciar la participació del ballarí cubà Carlos Acosta i la seva jove i talentosa companyia Acosta Danza en la propera edició del Festival Castell de Peralada, l’organització ha comunicat avui tres noms més que se sumaran al cartell d’aquest estiu: Charlotte GainsbourgJuan Diego Flórez i Gustavo Dudamel actuaran els dies 6 de juliol, 9 i 10 d’agost, respectivament.

 

La cantant, actriu i directora franco-anglesa Charlotte Gainsbourg, filla dels també cantautors i actors Serge Gainsbourg i Jane Birkin –autentiques icones franceses–, debutarà al Festival Castell de Peralada la nit del 6 de juliol, on presentarà el seu darrer treball discogràfic, REST, el seu cinquè àlbum d’estudi publicat a finals del 2017. Després de la tràgica mort de la seva germana Kate Barry, Gainsbourg s’instal·la a Nova York per obrir pas a una nova etapa personal. Produït per SebastiAn, del segell Ed Banger, a REST Gainsbourg parla sobre ella mateixa. Amb un rerefons de música electrònica en harmonia amb el desig d’obtenir un so un xic inquietant i mecànic, Gainsbourg presenta un autoretrat intransigent que ha estat aclamat per la premsa internacional com un dels millors discos del 2017 (PitchforkThe GuardianThe IndependentLes Inrockuptibles…).

 

El tenor peruà Juan Diego Flórez i el carismàtic director d’orquestra Gustavo Dudamel, protagonistes de les nits del 9 i 10 d’agost

 

Si la passada edició el Festival va sorprendre amb un cap de setmana excepcional amb Javier Camarena, Jonas Kaufmann i Plácido Domingo en el seu cartell, aquest estiu el tenor peruà Juan Diego Flórez i el carismàtic director veneçolà Gustavo Dudamel protagonitzaran dues de les cites ineludibles de l’estiu català.

 

El 9 d’agost torna al Festival el tenor Juan Diego Flórez amb un concert líric, a l’Auditori Parc del Castell. Posseïdor d’una de les veus més desitjades i sol·licitades pels millors teatres d’òpera d’arreu del món, el tenor del bel cantoromàntic per excel·lència cantarà al costat de la jove soprano armènia Ruzan Mantashyan. Junts, oferiran al públic un programa amb els millors duos i àries del repertori romàntic francès i italià amb el director musical Guillermo García Calvo al capdavant de l’Orquestra Simfònica del Vallès. L’endemà, el mateix escenari rebrà una de les batutes més prestigioses del moment. Gustavo Dudamel, director titular de l’Orquestra Filharmònica de Los Angeles i de l’Orquestra Simfònica Simón Bolívar, recalarà el 10 d’agost al Festival Castell de Peralada acompanyat de la prestigiosa Mahler Chamber Orchestra amb un programa únic que el converteix en tot un esdeveniment: El somni d’una nit d’estiu de Felix Mendelssohn amb l’actriu María Valverde, esposa de Gustavo Dudamel, com a narradora i la Titan de Gustav Mahler, una de les simfonies més apreciades i interpretades d’aquest gran compositor, a la segona part del programa.

 

Les entrades per a aquestes tres espectacles estan a la venda des d’avui, dimecres 20 de febrer, a partir de les 10 h del matí a www.festivalperalada.com i al telèfon 902 374 737.

 

El preu de les entrades va dels 30 als 90 € per a Gainsbourg i dels 40 als 210 € per a Flórez i Dudamel. Un any més, el Festival ofereix un servei d’autocar de Barcelona a Peralada amb tornada a la capital catalana després del concerts.

 

 

 

 

 

TRES GRANDES NOMBRES SE SUMAN A LA EDICIÓN DEL FESTIVAL CASTELL DE PERALADA 2019

La cantante y actriz Charlotte Gainsbourg, el tenor Juan Diego Flórez y el director de orquesta Gustavo Dudamel actuarán en la 33.ª edición de la cita ampurdanesaBarcelona, ​​20 de febrero de 2019_Tras anunciar la participación del bailarín cubano Carlos Acosta y su joven y talentosa compañía Acosta Danza en la próxima edición del Festival Castell de Peralada, la organización ha comunicado hoy tres nombres más que se sumarán al cartel de este verano: Charlotte GainsbourgJuan Diego FlórezGustavo Dudamel actuarán los días 6 de julio, 9 y 10 de agosto, respectivamente.
La cantante, actriz y directora británico-francesa Charlotte Gainsbourg, hija de los también cantautores y actores Serge Gainsbourg y Jane Birkin –auténticos iconos franceses–, debutará en el Festival Castell de Peralada la noche del 6 de julio, donde presentará su último trabajo discográfico, REST, su quinto álbum de estudio publicado a finales de 2017. Después de la trágica muerte de su hermana Kate Barry, Gainsbourg se instala en Nueva York para abrir paso a una nueva etapa personal. Producido por SebastiAn, del sello Ed Banger, en REST Gainsbourg habla sobre ella misma. Con un trasfondo de música electrónica en armonía con el deseo de obtener un sonido un tanto inquietante y mecánico, Gainsbourg presenta un autorretrato intransigente que ha sido aclamado por la prensa internacional como uno de los mejores discos de 2017 (Pitchfork, The Guardian, The Independent, Les Inrockuptibles …).
El tenor peruano Juan Diego Flórez y el carismático director de orquesta Gustavo Dudamel, protagonistas de las noches del 9 y 10 de agosto
Si la pasada edición el Festival sorprendió con un fin de semana excepcional con Javier Camarena, Jonas Kaufmann y Plácido Domingo en su cartel, este verano el tenor peruano Juan Diego Flórez y el carismático director venezolano Gustavo Dudamel protagonizarán dos de las citas ineludibles del verano catalán.
El 9 de agosto vuelve al Festival el tenor Juan Diego Flórez con un concierto lírico, en el Auditorio Parque del Castillo. Poseedor de una de las voces más deseadas y solicitadas por los mejores teatros de ópera de todo el mundo, el tenor del bel canto romántico por excelencia cantará junto a la joven soprano armenia Ruzan Mantashyan. Juntos, ofrecerán al público un programa con los mejores dúos y arias del repertorio romántico francés e italiano con el director musical Guillermo García Calvo al frente de la Orquesta Sinfónica del Vallès. Al día siguiente, el mismo escenario recibirá a una de las batutas más prestigiosas del momento. Gustavo Dudamel, director titular de la Orquesta Filarmónica de Los Ángeles y de la Orquesta Sinfónica Simón Bolívar, recalará el 10 de agosto en el Festival Castell de Peralada acompañado de la prestigiosa Mahler Chamber Orchestra con un programa único que lo convierte en todo un acontecimiento: El sueño de una noche de verano de Felix Mendelssohn con la actriz María Valverde, esposa de Gustavo Dudamel, como narradora y la Titan de Gustav Mahler, una de las sinfonías más apreciadas e interpretadas de este gran compositor, en la segunda parte del programa.

 

Las entradas para estos tres espectáculos están a la venta desde , miércoles 20 de febrero, a partir de las 10 h de la mañana en www.festivalperalada.com y en el teléfono 902 374 737.
El precio de las entradas va de los 30 a los 90 € en el caso de Gainsbourg y de los 40 a los 210 € para los conciertos de Flórez y Dudamel. Un año más, el Festival ofrece un servicio de autocar de Barcelona a Peralada con vuelta a la capital catalana tras los conciertos.