ActividadesActualidadFin de semanaMúsica

Festival SIMFONIC: 100 concerts simultanis a Catalunya i Balears 8 de juny – 18h

 

 

 

Festival SIMFONIC: 

100 concerts simultanis a Catalunya i Balears
8 de juny – 18h

El dia 8 de juny a les 18h més de 5.000 estudiants d’escoles de música  posen la banda sonora a més de 100 espais singulars.
El conegut grup de pop-rock “Els Catarres” són els padrins d’aquesta novena edició. En el seu honor, a les 19.00 hores, la cançó “Fins que arribi l’alba” sonarà simultàniament a tots els concerts.

 

 

El proper dissabte 8 de juny a partir de les 18h, més de 5.000 alumnes d’escoles de música de Catalunya i Balears realitzaran 100 concerts simultanis en aquesta novena edició delFestival SIMFONIC.
Tots els concerts del Festival SIMFONIC es celebren de manera gratuïta i agrupant diferents estils musicals.
Les actuacions tindran lloc a espais tant singulars com La Nau Bostik a Barcelona, el Pati de les Magnòlies a Girona, el pati del Teatre Kursaal a Manresa, l’Auditori Municipal Enric Granados a Lleida, el Palau Despuig a Tortosa o el CaixaForum Palma a Mallorca entre molts d’altres.
També es podrà escollir entre formacions de caire clàssic (orquestres simfòniques, música de cambra, recitals de piano i cant coral), concerts de swing, grups de jazz, cors de gospel, música electrònica i música tradicional i popular.
En aquesta novena edició, el Festival SIMFONIC compta amb l’apadrinament del grup de pop-rock “Els Catarres”, protagonista  del videoclip de presentació del Festival. La cançó  “Fins que arribi l’alba” sonarà el dia 8 de juny a les 19h de manera simultània a tots els concerts.
Són ciutats simfòniques a Catalunya:

• Província Barcelona: Barcelona, Cabrera de Mar, Caldes de Montbui, Cerdanyola del Vallès, Cornellà del Llobregat, Manresa, i Vallirana
• Província de Girona: Girona, Figueres, Palafrugell i Vidreres
• Província de Lleida: Lleida, Alguaire, Cervera i Mollerussa
• Província de Tarragona: Tarragona, Camarles, El Perelló, Godall, La Sènia, L’Aldea, Reus, Sant Carles de la Ràpita, Tortosa i Ulldecona
Són ciutats simfòniques a Balears: Palma de Mallorca, Campos, Inca i Llucmajor.
La iniciativa SIMFONIC és impulsada per l’Associació SIMFONIC, amb l’objectiu de visualitzar la tasca que realitzen les Escoles de Música, entenent l’aprenentatge musical com una inversió en educació i aconseguint que els joves músics siguin els protagonistes.
Aquest projecte és possible gràcies a la col·laboració de 243 entitats. Entre elles, BBVA n’és el patrocinador principal des de l’any 2014. L’entitat financera aposta pel SIMFONIC en el seu compromís de proximitat i de foment de les activitats arrelades a la societat. Així, recolza el certamen fent extensiva la cultura popular arreu del territori.

Podeu consultar els concerts que es realitzen: https://simfonic.org/tria-concert

Informació complerta del Festival SIMFONIC a: www.simfonic.org