Festival Ús Barcelona, a La Model del 02/10/2018 al 07/10/2018.

36284758_1726997107416806_1996484301658521600_n

La nova edició del Ritual d’Art i Espai Públic se celebra a l’antiga presó Model.

El festival Ús Barcelona promou l’art urbà i la participació ciutadana com a eines per rescatar el valor d’espais en desús i dotar-los de nova vida i nous usos.

Enguany, durant les festes del barri de l’Esquerra de l’Eixample, el Festival Ús Barcelona vol obrir a la ciutadania el recinte de l’antiga presó Model per visibilitzar, a través de l’art, la cultura i les festes populars, de forma col·lectiva com ha de ser la recuperació de l’espai i els seus futurs usos.

Per generar aquestes sinergies transformadores a partir de l’art, la participació ciutadana, la innovació social, la creativitat i l’experimentació, el festival ha preparat un seguit d’activitats i intervencions artístiques que tindran lloc del 2 al 7 d’octubre.

Alguns dels artistes que participaran en aquesta edició són Ampparito, Elisa Capdevila, Paula Bonet, Emili Eldridge, Twee Muizen, Octavi Serra o Kevin Ledo, entre altres. I, en l’apartat musical, Jess Hologram, O’o, African Rabbits, Bilbadino, Jokko, Museless o Nus.

La jornada Womart ofereix diverses conferències en clau de gènere per reivindicar la presència i el reconeixement de les artistes en els circuits institucionals de les arts visuals i abordar la història de La Model des d’una mirada en femení.

L’Ús Kids aposta pel talent i la creativitat dels més petits deixant a les seves mans esprais perquè puguin crear i divertir-se.

El Jail Lab obre una finestra cap al passat i el futur de La Model a través d’intervencions artístiques a l’interior del recinte.

Cinema a la Galeria és un cicle en què es projectarà una selecció de pel·lícules a l’espai de l’antiga presó i participaran cineastes i pensadors urbans que reflexionaran sobre idees com la vulnerabilitat, la legalitat, la justícia o el compromís.

La programació també inclou una ruta per l’Esquerra de l’Eixample, l’Úxperience —amb la instal·lació Barcelona City Lab per reflexionar sobre el present i el futur de la ciutat— i el Market, que inclourà obra artística i productes realitzats per il·lustradors, dissenyadors i artistes, a més d’una mostra d’entitats i comerços del barri.

 

Web:2018.usbarcelona.com

I