HIMMELWEG (CAMINO DEL CIELO) 22 Nov. – 17 Des. 2017- Sala Atrium

himmelweg2-1050x699

L’obra està inspirada en un succés real que ens recorda com al juny de 1944, la propaganda nazi va organitzar una visita de representants de la creu roja internacional al camp de concentració de Theresienstadt

22 Nov. – 17 Des. 2017


Himmelweg (Camino del cielo) podria inscriure’s en el terreny del teatre històric i polític, s’aixeca sobre un triumvirat de personatges: una delegada de la Creu Roja a qui s’encarrega inspeccionar un camp de concentració, un comandant del camp Nazi qui orquestra una farsa ideada amb antelació i el cap de la comunitat jueva que no sap si està treballant per a la salvació del seu poble o si està cooperant amb els botxins. A la delegada de la creu roja se li presenta davant dels ulls una mentida acceptable ideada pel comandant del camp amb “l’ajuda” del cap de la comunitat jueva on intenten demostrar que les condicions són òptimes i que el dia a dia es desenvolupa en un ambient de normalitat i tranquil·litat. Una faula del passat que serveix per parlar-nos de l’actualitat, per reflexionar sobre com les nostres ments són emmotllades a conveniència dels estaments de poder. L’espectacle no pretén únicament plasmar la dura realitat dels camps de concentració, sinó provocar una reflexió més general sobre la propaganda, els mitjans de comunicació i el tractament dels successos en la premsa internacional. Què sabem en realitat dels esdeveniments dels quals som informats cada dia? Himmelweg és una obra que parteix d’un fet històric per parlar del present i sobretot ens avisa d’un possible futur que ja ha succeït. Una obra que parla, entre altres coses, sobre la invisibilitat de la violència, la manipulació de les víctimes, o la moralitat.


Companyia: Sala Atrium

Autor: Juan Mayorga

Idioma de l’espectacle: castellà

Horaris: De dimecres a dissabte a les 20.30h i Diumenge a les 19:00h; NO HI HA FUNCIÓ els dies 1, 2 i 3 de desembre

  • Dimecres 29 de novembre col·loqui postfunció ‘Petita memòria, gran història’ organitzat per Travessia recomana.
  • Dijous 7 de desembre col·loqui postfunció ‘L’Holocaust a escena’ amb Jordi Barra, historiador, escriptor i crític de teatre.

Durada: 95 minuts

Gènere: Teatre històric

FITXA ARTÍSTICA

Direcció: Raimon Molins

Dramatúrgia: Juan Mayorga

Intèrprets: Patrícia Mendoza, Raimon Molins i Guillem Gefaell

Escenografia: Mireia Trias

Construcció de marionetes: Mireia Trias i Montserrat Gallego

Disseny llums: David Valero i Raimon Molins

Vídeo: Hèctor Mas

Espai sonor: Raimon Molins

Vestuari: Gloria Viguer

Fotografies: Cristina Sánchez

Disseny gràfic: Ariadna Fígols

TRAILER HIMMELWEG

https://vimeo.com/147706864

FOTOS DE HIMMELWEG DE CRISTINA SÁNCHEZ