Juan Diego Botto arriba al TNC amb amb totes les entrades d»Una noche sin luna’ exhaurides .Del 9 al 23 de desembre estarà en cartell a la Sala Gran del TNC. 

Una noche sin luna és una obra escrita i protagonitzada per Juan Diego Botto, amb direcció de Sergio Peris-Mencheta. El text és una peça commovedora i sorprenent que parla de la vida i l’obra de Federico García Lorca, amb la sensibilitat i mirada del segle XXI. L’obra es va estrenar el novembre del 2020 i fins avui dia, la gira està sent un èxit tant de públic com de crítica. Del 9 al 23 de desembre estarà en cartell a la Sala Gran del TNC. 

Una noche sin luna és una producció de La Rota Producciones, Barco Pirata Producciones i Concha Busto Producción y Distribución.

La paraula de Lorca més viva que mai

Juan Diego Botto es posa en la pell de Federico García Lorca per acostar-nos els aspectes menys coneguts de la vida i l’obra del poeta, amb la voluntat de trobar allò que ens interpel·la i fer-lo viu i actual.
Amb ironia i emotivitat, l’autor relata el seu pas per la Residencia de Estudiantes, les crítiques rebudes per Yerma, la seva experiència a La Barraca, la seva relació amb la premsa, els amors i la tensió dels últims anys, així com la necessitat de llibertat artística, d’expressió i de trobar la identitat sexual i la importància de la memòria i les arrels.

Sergio Peris-Mencheta, director de l’espectacle

Des que faig teatre, sempre he sentit que en feia «malgrat tot». No per una necessitat alimentària (no cal dir que en els temps que corren això és una utopia), sinó per una necessitat vital: inevitablement, faig teatre; inqüestionablement, faig teatre; inexpugnablement, faig teatre. Avui, fer teatre és una proesa. A banda de ser més necessari que mai.

El 15 de juliol del 2020 ens vam arremangar per dur a terme la proesa de tirar endavant aquesta peça del meu company de fatigues a la vida i en l’art, Juan Diego Botto. Inexpugnablement. Inqüestionablement. Inevitablement. Potser parlem d’un teatre ferit, però més viu que mai.