ActividadesActualidadLiteratura

Kumon anima els infants a escriure la seva pròpia història dins de les activitats de Món Llibre (14 i 15 d´abril)

 

Kumon anima els infants a escriure la seva pròpia història dins de les activitats de Món Llibre

 Monllibre-KUMON

 

·

 

 

 

 

 

 

 

 

Estarà present al Festival Infantil Literari Món Llibre, dins de l’espai Taller Groc, amb una activitat adreçada als més menuts

 

 

Ba Kumon, la xarxa de centres d’ensenyament més gran del món, participa, un altre any, en el Festival Infantil Literari Món Llibre que se celebra a Barcelona els dies 14 i 15 d’abril i que suposa el Sant Jordi per als menuts.

 

Durant la Fira, Kumon organitza, el diumenge 15 d’abril, i dins de l’espai Taller Groc, un taller en què els infants podran escriure la seva pròpia història, una activitat didàctica durant la qual el personal de Kumon a la Fira els guiarà en les diferents parts del text, tot ajudant-los a construir la seva història.

 

El taller proposa, als més menuts, viure una experiència creativa pròpia, i els convida a redactar el seu propi conte, de manera autònoma, perquè es converteixin en escriptors per un dia. Kumon els proporcionarà el material (un DIN-A5 on els infants podran crear la seva pròpia història); a més a més, els donaran pautes per anar treballant en les diferents parts de la història: introducció, cos del document i final o desenllaç. Els petits també comptaran amb el suport de figures per decorar el seu conte i poder portar la seva imaginació on els porti la seva inspiració.

 

L’experiència serà una oportunitat única per als menuts, els donarà satisfacció de crear la seva pròpia història i d’aprendre a fer-ho per ells mateixos, d’una manera divertida.

 

El programa Kumon Lectura

 

Durant la Fira, Kumon informarà les famílies sobre el seu programa de lectura, que consta de 18 nivells que abasten des del començament de l’aprenentatge lector, a través de la codificació de paraules, fins a l’anàlisi crítica de diferents tipus de textos. Els alumnes fan tres activitats: lectura en veu alta del material didàctic, resolució del material didàctic i lectura dels llibres de la bibliografia recomanada de Kumon.

 

Aquesta bibliografia està integrada a la Guia creada específicament per Kumon amb recomanacions de lectura, que abasta un total de 390 títols i inclou totes les etapes de la formació d’un lector, i té en compte la competència lectora necessària per gaudir de cada llibre. A més a més, recull una selecció de 15 llibres i CD de cançons infantils que afavoreixen la iniciació a la lectura dels infants que encara no saben llegir o que estan començant a fer-ho.

 

Aquesta Guia elaborada per Kumon és una material únic, feta per experts professionals de l’equip, que han seleccionat durant diversos mesos les millors obres de literatura i divulgació per a infants i joves disponible actualment. La Guia és una eina per al foment de la lectura d’accés completament lliure i gratuït on les famílies podran trobar:

 

  • Llibres classificats pel nivell lector de l’infant, no per l’edat.
  • 30 recomanacions per a cada etapa lectora, des de l’estimulació per a nadons, a la lectura crítica per als lectors més avançats.
  • Itineraris temàtics perquè se’ls desperti la motivació.
  • Informació i consells per crear un bon ambient lector.