La 10a edició de la BDW convertirà Barcelona en la capital del disseny, la innovació i la creativitat (del 8 al 14 de juny)

La 10a edició de la BDW convertirà Barcelona en la capital del disseny, la innovació i la creativitat

10407541_10153209290832920_8066144057413484544_n

 

 

 

 

 

 

 

 

 

La Barcelona Design Week torna del 8 al 14 de juny. Aquest esdeveniment internacional, organitzat per BCD Barcelona Centre de Disseny, convoca un cop més a empreses, dissenyadors, emprenedors i altres agents de l’àmbit empresarial, de la innovació i la creativitat, i s’obre a la ciutadania per apropar les indústries creatives al gran públic.

Sota l’eslògan el Disseny és aquí!, la 10a edició de la BDW compta amb un programa especial que inclou més de 70 activitats, des de conferències, exposicions i tallers, a presentacions, circuits i activitats de networking. Entre d’altres, destaquen la conferència inaugural ‘Design in Tech’ amb Jackie Xu i John Maeda; l’exposició ‘Timeless Massimo Vignelli’; la presentació del projecte Food Design; l’Ecodesign Day: the fixers movement, i la primera edició del ‘Design is Future: innovation through design congresstival’.

A més d’altres activitats com els BDW Workshops i els itineraris del Design Circuit Poblenou, el programa es completarà amb l’OFF BDW, que inclou més de 50 activitats paral•leles de caràcter multidisciplinari organitzades per entitats, empreses i establiments que obriran la BDW a la ciutat.

10 Design Weeks convidades

A diferència d’edicions anteriors, en les quals la Barcelona Design Week ha comptat amb un país convidat, en el seu desè aniversari la BDW comptarà amb la participació de 10 Design Weeks internacionals. Els directors creatius de les setmanes del disseny de 10 països intervindran de manera activa en diversos esdeveniments de la BDW 2015 i compartiran les seves experiències amb el públic.

Design is Future: innovation through design congresstival

Una de les principals novetats d’aquesta edició de la Barcelona Design Week és la creació d’un nou esdeveniment centrat en la innovació a través del disseny. Mitjançant un format que barreja els conceptes de ‘congrés’ i ‘festival’, Design is Future explorarà nous enfocaments del disseny des de la perspectiva de la professió, l’empresa i la societat.

Exposició ‘Timeless Massimo Vignelli’

L’exposició de la BDW 2015 està protagonitzada per una de les figures més rellevants del disseny contemporani. ‘Timeless Massimo Vignelli’, projecte comissariat per l’estudi creatiu Husmee, és un homenatge col•lectiu a l’obra de Vignelli i està formada per una selecció de cartells realitzats per dissenyadors gràfics de prestigi internacional, així com productes dissenyats per Vignelli. La mostra es podrà visitar en el Disseny Hub Barcelona del 8 de juny al 31 d’agost.

Food Design Event

En la seva desena edició, la Barcelona Design Week presenta un projecte innovador que combina disseny i gastronomia en una experiència creativa única. El Food Design Event serà un espai d’experimentació i diàleg per conèixer el procés creatiu aplicat en un projecte creat per a la BDW per Guillem Oliva (Monvínic) i Martín Azúa.

ECODESIGN DAY: The fixers movement

L’Ecodesign Day d’aquest any consta d’una conferència magistral i una sessió pràctica sobre disseny i sostenibilitat, en la qual es parlarà sobre el moviment ‘fixer’ de la mà de Kyle Wiens, CEO d’ifixit, empresa californiana que ha convertit aquesta nova tendència basada en la reparació en un negoci molt rendible.

En el marc del Barcelona Design Festival

La Barcelona Design Week obrirà les portes de la cinquena edició del Barcelona Design Festival, un gran esdeveniment organitzat per BCD Barcelona Centre de Disseny i el FAD Foment de les Arts i del Disseny, amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona, que del 8 de juny al 5 de juliol promociona el disseny en els àmbits ciutadà, professional i empresarial, amb l’objectiu de fer visible el potencial de les empreses i els professionals catalans, per ajudar-los a competir a escala internacional.

La Barcelona Design Week 2015 compta amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona; amb la Caixa com a soci financer, així com amb el suport i col•laboració de diverses empreses i entitats que contribueixen a fer de la BDW una referència en l’àmbit internacional