La 9a Tapa Solidària a favor del Casal dels Infants mobilitza la millor gastronomia contra les desigualtats

El  Casal dels Infants i representants de  64 restaurants catalans han presentat aquest dilluns la  9a edició de la Tapa Solidària, en un acte celebrat al restaurant  El Quim de la Boqueria del  Mercat de la Boqueria de Barcelona.

Un any més,  cada establiment participant ha triat una tapa concreta de la seva carta i  donarà al Casal dels Infants 0,50 euros per cada unitat que se’n vengui. La iniciativa va posar-se en marxa l’1 d’octubre i s’allargarà fins l’1 de gener.

Com en les edicions prèvies, els ingressos es destinaran al servei  Vincles del Casal dels Infants, un espai maternoinfantil d’acompanyament a mares amb fills menors de 3 anys en situació d’exclusió social. També se’n beneficiarà el servei  Casal Familiar de l’associació, que ofereix acompanyament, assessorament  i un espai de suport mutu a famílies desfavorides amb infants a càrrec.

A  Vincles els infants adquireixen  hàbits, coneixements i competències claus perquè es desenvolupin adequadament en una etapa educativa clau com és la dels  0 als 3 anys. Les  dones, sovint migrades, reben  assessorament i suport en el procés de criança, aprenen  català i castellà, es familiaritzen amb els  serveis i recursos del barri i construeixen una  xarxa de suport entre elles.

Pel que fa al  Casal Familiar, es tracta d’un servei que ofereix  assessorament, suport integral, espais de relació i de participació comunitària a famílies desfavorides amb infants a càrrec. Tenint en compte els diferents serveis que es beneficiaran dels fons recaptats, doncs, els restaurants participants de la 9a Tapa Solidària contribuiran a fer possible l’ acompanyament de més de 1.500 persones en situació de vulnerabilitat.

Reconeixement institucional

L’acte de presentació de la 9a Tapa Solidària ha comptat també amb la presència de la Secretària General d’Infància, Adolescència i Joventut de la Generalitat de la Generalitat,  Georgina Oliva, ha destacat com són d’importants les iniciatives com aquesta de suport a la tasca social i educativa d’una entitat referent en l’acompanyament a infants en risc, així com el valor del projecte maternoinfantil Vincles on van destinats aquests fons.

Lluís Prats, voluntari del Casal dels Infants ha celebrat poder estar prensentant la 9a edició de la Tapa Solidària i ha assegurat estar pensant en novetats per al que serà el 10è aniversari de la iniciativa.

Quim Márquez, del resturaurant Quim de la Boqueria, i Salvador Capdevila, president de l’Associació de Comerciants del Mercat de la Boqueria han celebrat poder acollir, enguany, els restaurants participants.

Acabada la presentació, s’ha servit un esmorzar elaborat per l’equip d’ Escribà i servit pels alumnes de l’ Aula d’Hostaleria, un servei de formació i inserció social i laboral del Casal dels Infants que  cada any forma a una cinquantena de joves en l’àmbit de la restauració amb el suport d’empreses col·laboradores.

Tota la informació sobre els restaurants participants de la 9a Tapa Solidària, les tapes seleccionades i l’impacte que tindran els diners recaptats per als projectes Vincles i Casal Familiar es troba a la web  www.tapasolidaria.cat.

 

 

La 9ª Tapa Solidària en favor del Casal dels Infants moviliza a la mejor gastronomía contra las desigualdades
El  Casal dels Infants y representantes de 64 restaurantes catalanes han presentado este lunes la 9ª edición de la Tapa Solidària, en un acto celebrado en el restaurante El Quim de la Boqueria del  Mercat de la Boqueria de Barcelona.

Un año más, cada establecimiento participante ha escogido una tapa concreta de su carta y donará al Casal dels Infants 0,50 euros por cada unidad que venda. La iniciativa se puso en marcha el pasado 1 de octubre y se alargará hasta el 1 de enero.

Como en las ediciones previas, los ingresos se destinarán al servicio  Vincles del Casal dels Infants, un espacio maternoinfatil de acompañamiento a madres con hijos menores de 3 años en situación de exclusión social. También se beneficiará de estos recursos el Casal Familiar de la asociación, que ofrece acompañamiento y asesoría y un espacio de apoyo mutuo a familias desfavorecidas con niños a su cargo.

En  Vincles los niños adquieren hábitos, conocimientos y competencias claves para que se desarrollen adecuadamente en una etapa educativa clave como es la de los 0 a los 3 años. Las mujeres, a menudo inmigrantes, recibiendo asesoría y ayuda en el proceso de crianza, aprendiendo catalán y castellano, se familiarizan con los servicios y recursos del barrio y construyen una red de apoyo ente ellas.

En relación al  Casal Familiar, se trata de un servicio que ofrece asesoría, apoyo integral, espacios de relación y participación comunitaria a familias desfavorecidas con niños a cargo. Teniendo en cuenta los diferentes servicios que se beneficiarán de los fondos recaudados, los restaurantes participantes de la 9ª Tapa Solidària contribuirán a hacer posible el acompañamiento de más de 1.500 personas en situación de vulnerabilidad. 

Reconocimiento institucional

El acto de presentación de la 9ª Tapa Solidària ha contado también con la presencia de la Secretaria General de Infancia, Adolescencia y Juventud de la Generalitat de Catalunya, Georgina Oliva, que ha destacado lo importantes que son iniciativas como ésta de ayuda a la tarea social y educativa de una entidad referente en el acompañamiento a menores en riesgo de exclusión, así como el valor del proyecto maternoinfantil Vincles, al que van destinados los fondos.

Lluís Prats, voluntario  del Casal dels Infants ha celebrado poder estar presentando la 9ª edición de la Tapa Solidària y ha asegurado estar pensado en novedades para el que será el décimo aniversario de esta iniciativa.

Quim Márquez, del restaurante Quim de la Boqueria, y Salvador Capdevila, presidente de la Associació de Comerciants del Mercat de la Boqueria han celebrado poder acoger, este año, a los restaurantes participantes.

Acabada la presentación, se ha servido un desayuno elaborado por el equipo de  Escribà y servido por los alumnos del  Aula de Hostalería, un servicio de formación e inserción social y laboral del Casal dels Infants que  cada año forma a una cincuentena de jóvenes en el ámbito de la restauración con la ayuda de empresas colaboradoras.

Toda la información sobre los restaurantes participantes de la 9a Tapa Solidària, las tapas seleccionadas y el impacto que tendrá el dinero recaudado para los proyectos Vincles y Casal Familiar se encuentra en la web www.tapasolidaria.cat.