La diva del jazz, Rebekka Bakken, actua aquest divendres a L’Auditori

La diva del jazz, Rebekka Bakken, actua aquest divendres a L’Auditori

untitled

 

 

 

 

 

 

El Víking Musik BCN arriba al seu tercer concert amb gran èxit de crítica i públic

Rebekka Bakken presenta a L’Auditori el seu últim treball: Little drop of poison, en el qual porta les cançons de Tom Waits al terreny del Jazz

El VIKING MUSIK BCN arriba pràcticament al seu equador. Després del folk intimista de José González i de la proposta del gran crooner de l’era electrònica, Jay-Jay Johanson, ara és el torn de descobrir el jazz que s’està fent als països nòrdics. La inversió sostinguda en cultura durant dècades per part de les institucions d’aquests països està recollint des de ja fa un temps els seus fruits. Una prova evident n’és l’escena jazzística noruega actual, que aplega alguns dels noms internacionals indiscutibles. I un d’aquests grans noms és el de Rebekka Bakken que actuarà divendres 27 de març (Sala2, 21h) a L’Auditori. La cantant passa de melodies de jazz, al Southern rock o al Folk noruec amb que va créixer. La premsa internacional ha dit d’ella que és: «una veu que no es pot descriure en paraules». La gran diva del jazz noruec presentarà el seu últim treball: Little drop of poison.

En aquest àlbum Rebekka Bakken s’ha proposat portar al terreny jazzístic les cançons de Tom Waits. La proposta va sorgir de l’arranjador Jor-Achim Keller, que li va suggerir cantar les històries de perdedors, personatges trencats i ànimes perdudes de Waits i d’aquesta idea en van sortir les 17 cançons que composen el disc. El mateix Jor-Achim Keller n’ha realitzat els arranjaments per a big band, en aquest cas la hr-Bigband (Frankfurt Radio Big Band), on toquen alguns dels músics més destacats de l’escena del Jazz d’Alemanya, i que van participar en l’enregistrament.

El VIKING MUSIK BCN és la programació d’artistes internacionals de L’Auditori que aquest any mira al nord. Aglutina alguns dels noms més representatius de l’escena nòrdica, dibuixant un recorregut sobre diferents estils i tendències que predominen en el panorama escandinau. Fins l’11 de juny passaran per L’Auditori, l’electrònica de Bugge Wesseltoft (10/4), i el pop d’Emiliana Torrini (17/04), Maia Hirasawa (15/05) i El Perro del Mar (11/06). Tots ells, artistes internacionals aclamats per crítica i públic.

web: www.auditori.cat <http://www.auditori.cat>