La Fabra i Coats s’omple de joc aquest cap de setmana amb el Dau Barcelona Dissabte 23 i diumenge 24de novembre a la Fabra i Coats se celebra la 8a edició del Dau Barcelona

La Fabra i Coats s’omple de joc aquest cap de setmana amb el Dau Barcelona
Dissabte 23 i diumenge 24 de novembre a la Fabra i Coats
 se celebra la 8a edició del Dau Barcelona, el gran festival de participació i de creativitat al voltant del joc destinat a les famílies de la ciutat, als jugadors principiants i als més experts.  

En tan sols set edicions, el certamen s’ha transformat en el més importat de l’Estat espanyol. Enguany espera superar les 26.500 persones de la passada edició, gràcies a un increment de la superfície que s’hi destina fins als pràcticament 9.000 m2.

Dau Barcelona comptarà amb 48 editorials, 47 entitats i 13 clubs i organitzacions de joc històric i miniatures; que ocuparan més de 600 taules entre les taules per jugar -amb un demostrador a cadascuna-, i les destinades a prototips, campionats, sessions de creació i presentacions.  

Els Premis Dau Barcelona, que cada vegada agafen més volada internacional, es lliuraran dissabte 23 de novembre al Sant Andreu Teatre. El guanyador del Premi especial Dau Barcelona 2019, a tota una vida dedicada al joc és el nordamericà Philip Orbanes, autor de diversos jocs de taula, però sobretot, una eminència del Monopoly.  

A més de Philip Orbane, el Dau ha convidat l’italià Simone Luciani. Un dels autors destacats del panorama lúdic dels últims anys. El seu nom sona amb força gràcies a jocs com Los viajes de Marco Polo, Tzolk’in, Grand Austria Hotel, Newton o Sheepland. També passarà pel Dau el basc Niko Eskubi, autor convidat del Dau històric amb Alpha Ares. És autor, dissenyador i il·lustrador de jocs de guerra o wargames i ha guanyat quatre vegades el guardó Charles S. Roberts al millor disseny d’un wargame, el premi més prestigiós d’aquest àmbit.  

A més, aquest any, 150 mestres (75 de primària i 75 de secundària) rebran un curs de formació sobre la importància i les grans virtuts pedagògiques del joc dins de l’aula.