La Font Màgica s’adapta a l’optimització horària de les fonts ornamentals de Barcelona

fontmagicabcn_gLa Font Màgica s’adapta a l’optimització horària de les fonts ornamentals de Barcelona

S’ha buscat ajustar els dies i la durada dels espectacles als horaris de més afluència de públic, posant en valor un fort atractiu turístic de la ciutat.

Després de l’aturada tècnica per manteniment anual, la Font Màgica i les fonts de l’eix Maria Cristina tornen a oferir el seu espectacle d’aigua, llum i color a partir del 19 de febrer, amb coreografies programades tots els divendres i dissabtes de 19 a 20.30h, fins al 26 de març.

A partir de l’1 d’abril començarà l’horari d’estiu, que serà divendres i dissabtes de 21 a 22.30 hores durant els mesos d’abril, maig, setembre i octubre, i de dijous a diumenge de 21.30 a 23 hores durant els mesos de juny, juliol i agost.

Per a més informació sobre horaris i graella de programació de la Font Màgica podeu consultar aquesta pàgina.

Les tasques de manteniment d’enguany han permès la neteja, revisió i manteniment preventiu de la Font Màgica i dels 44 llacs i les quatre cascades de l’eix Maria Cristina, així com la neteja i desinfecció dels vasos i dels 600 vidres de l’interior de la instal·lació.

Criteris més sostenibles

Amb la voluntat de fer de Barcelona una ciutat més sostenible, l’Ajuntament de Barcelona ha decidit optimitzar les fonts ornamentals tot aplicant criteris de racionalització horària en el seu funcionament. Aquesta iniciativa vol aconseguir un estalvi en consum elèctric d’un 10%, respecte al consum elèctric del conjunt de fonts ornamentals de la ciutat, així com fer un ús més racional i eficient dels recursos hídrics a la ciutat.

Aquesta mesura, que s’implantarà a partir del 19 de febrer coincidint amb la posada en marxa de la Font Màgica, s’inscriu en les actuacions de Barcelona en el marc del Compromís Ciutadà per la Sostenibilitat 2012-2022, contribuint a la reducció del consum d’energia i l’adaptació al canvi climàtic.

En aquest sentit, pel que fa a la Font Màgica, s’ha buscat adaptar l’inici dels espectacles amb les postes de sol durant els mesos d’estiu i ajustar els dies i la durada dels espectacles als horaris de més afluència de públic, posant en valor un fort atractiu turístic de la ciutat.

Pel que fa al funcionament diürn ornamental de la Font Màgica i de les fonts de l’eix de l’avinguda Maria Cristina, es manté l’horari actual de diumenge i dilluns festius, d’11 a 15 hores, i durant la setmana funcionaran en horari de matí d’11 a 13 hores i de tarda de 16 a 18 hores.