La força del talent, nou cicle de cinema D Barcelona (18, 19 i 20 de novembre) Cinema Alexandra

hipatia

Al cinema Alexandra es projecten els tres propers mesos pel·lícules que posen en escena el talent femení en diferents contextos espacio-temporals

Organitzat per la Regidoria de Dona i Drets Civils de l’Ajuntament de Barcelona, amb la col·laboració del cinema Alexandra, el cicle D Barcelona projecta pel·lícules en què el paper de la dona té un significat transcendent.

Així durant octubre, novembre i desembre, tres històries aplegades sota el títol de La força del talent tenen com a protagonistes personatges femenins singulars que s’han enfrontat a situacions adverses i han il·luminat la societat del seu temps. Cada pel·lícula es projecta durant tres dies en doble sessió, a les 19:45 i a les 22:15 h, i el preu de l’entrada és de 3 €.

El mes de novembre (18, 19 i 20) és el torn d’Ágora. La pel·lícula d’Alejandro Amenábar relata la història d’Hipàtia d’Alexandria, matemàtica, filòsofa i astrònoma. En el context dels últims anys de l’Imperi Romà, Hipàtia s’enfronta amb audàcia al fanatisme de molts dels cristians.

Finalment, al desembre (16, 17 i 18) es projecta l’alemanya Visión, de Margarethe von Trotta. En ella, s’explica la revolució intel·lectual que du a terme la polifacètica Hildegard von Bingen al segle XII, a través de la medicina natural i la música, en plena ortodòxia religiosa medieval.

Cinemes Alexandra

Projecció de la pel·lícula ‘Ágora’

18/11/2013 – 20/11/2013

Projecció de la pel·lícula ‘Visión. La historia de Hildegarda de Binden’

16/12/2013 – 18/12/2013