La música clàssica i l’humor d’Yllana clausuren el Variety (del 27 al 31 de juliol)

La música clàssica i l’humor d’Yllana clausuren el Variety

 

variety

 

  • La companyia madrilenya celebra 30 anys sobre els escenaris amb aquest espectacle coproduït amb Ara Malikian

  • El Festival Variety conclou la primera edició amb 6 espectacles, 30 artistes i 25 funcions

 
Del 27 al 31 de juliol el Teatre Condal presenta PaGAGnini, una coproducció d’Yllana i el músic Ara Malikian amb la qual la companyia madrilenya celebra 30 anys dalt dels escenaris. Aquest serà el cinquè i darrer espectacle de la primera edició del Variety, el festival d’estiu del Teatre Condal.

PaGAGnini combina l’humor i la bogeria característics de la companyia amb un reconegut repertori de música clàssica, interpretat en directe. A través del virtuosisme de quatre grans músics, el muntatge repassa alguns moments claus de la música clàssica fusionats amb altres estils musicals, aconseguint un divertit i sorprenent «Des-Concert«, amb el qual la companyia pretén reinventar la manera de concebre un recital. Mèxic, Edimburg, Canadà, Moscou, Alemanya o l’exigent públic de Nova York ja s’han rendit als peus d’aquest singular quartet.

PaGAGnini ha estat concebut com un espectacle gestual i musical, sense diàlegs, al llarg del qual se succeeixen composicions de grans genis de la talla de Mozart, Pachelbel, Chopin, Boccherini, Paganini, Falla i Sarasate, però que també s’apropa a gèneres musicals “populars”. L’enginy de Pagagnini ha estat una referència essencial a l’hora de concebre aquest espectacle, no només en el seu títol. Les seves complexes composicions, la seva “eixelebrada” personalitat i el seu virtuosisme a l’hora d’interpretar reflecteixen l’esperit del show. A més, un grapat de moments memorables ens donaran una nova visió de l’anomenada “nova música clàssica contemporània” i fins als “clàssics pop” dels nostres dies. Però, per damunt de tot, Pagagnini pretén apropar la música clàssica al gran públic, despullant-la de la seva serietat i solemnitat habitual gràcies a la comicitat i la paròdia. 

 
 
 

Yllana i Ara Malikian

Yllana és creativitat. Creada en 1991 com a companyia de teatre d’humor gestual, en l’actualitat ha diversificat la seva activitat al món de les arts escèniques i audiovisuals. La seva aposta se centra, encara que no exclusivament, en un humor sense paraules, irònic i interactiu, buscant en el públic la més lliure de les riallades. Un humor universal que ha sabut arribar a multitud d’escenaris per tot el món. Des de la seva genial trobada amb l’escena fa ara 25 anys, Yllana ha produït 25 espectacles, entre els quals cal destacar: Muu!, Glub Glub, Star Trip, Los mejores Sketches de Monty Python, Pagagnini, Brokers i Zoo, que s’han representat en més de 40 països i han estat vists per més d’un milió i mig d’espectadors.

Ara Malikian és sens dubte un dels més brillants i expressius violinistes de la seva generació. Posseïdor d’un estil propi, forjat a partir dels seus orígens i riques vivències musicals, el seu violí s’alça com una de les veus més originals i innovadores del panorama musical. A Pagagnini no solament és coproductor, sinó també l’encarregat de la direcció musical. Posseïdor d’un amplíssim repertori, que inclou la pràctica totalitat de les grans obres escrites per a violí Malikian és a més un dels pocs violinistes que realitza recitals per a violí només amb programes dedicats a integrals tan significatives com els 24 Capritxos de Paganini, les 6 sonates d’Eugene Ysaÿi i les Sonatas i partitas de J.S. Bach.
La seva qualitat i nivell com a violinista ha estat reconeguda amb diversos primers premis obtinguts en els més prestigiosos concursos internacionals. Ha tocat a les millors sales de concert del món en més de quaranta països dels cinc continents.