La nit del 18 de maig, entre les 19.00 i les 01.00 hores de la matinada, tindrà lloc la 12 edició de la Nit dels Museus a Barcelona.

La ‘Nit dels Museus’ celebra la seva edició més metropolitana de la mà de 84 equipaments 

 

th_th_A17521969

 

 

 

La nit del 18 de maig, entre les 19.00 i les 01.00 hores de la matinada, tindrà lloc la 12 edició de la Nit dels Museus a Barcelona. Enguany, hi prendran part 84 equipaments i espais de Barcelona, Badalona, Cornellà, Esplugues, l’Hospitalet, Sant Adrià, Santa Coloma i Sant Joan Despí, en la que serà l’edició més metropolitana d’aquesta trobada nocturna. Durant les sis hores de La Nit dels Museus, a més de visitar de forma gratuïta les exposicions temporals i col·leccions permanents, tothom qui es desplaci als equipaments participants, podrà gaudir d’activitats molt diverses: des de visites guiades a tallers, concerts i foodtrucks, representacions de dansa i teatre, videoinstal·lacions o contacontes.

A més dels 68 equipaments participants de la ciutat de Barcelona, aquest any hi ha 16 que corresponen a altres municipis de l’Àrea de Metropolitana: 5 de l’Hospitalet de Llobregat (el Centre d’Art Tecla Sala, la Fundació Arranz-Bravo, l’Edifici de Casa Espanya, l’Edifici de l’Harmonia i la Masia de Can Riera), 4 de Badalona (la Casa dels Dofins, el Conducte d’Aigües, les Termes i Decumanus i el Jardí de Quint Licini), 2 de Sant Joan Despí (el Centre Jujol-Can Negre i la Torre de la Creu), 2 d’Esplugues de Llobregat (Can Tintoré i el Museu de Ceràmica “La Rajoleta”), i el MhiC – Museu d’Història de la Immigració de Catalunya de Sant Adrià del Besòs, el Museus de les Aigües de Cornellà de Llobregat i el Museu Torre Balldovina de Santa Coloma de Gramenet.

A partir de les 19 hores es podrà entrar de forma gratuïta a tots els espais participants, i a mesura que caigui la nit, molts espais sumaran actuacions musicals. És el cas del Castell de Montjuïc, que farà un concert cada hora des de les 20 hores; el concert amb rapsòdia i dansa La taverna del Born, Marcel Casellas i convidats, a les 21 i 23 h, al Born CCM; els cinc concerts dins la Nit de música al MMB amb actuacions de l’Escola de Músics i JPC del Raval i el Cor Drassanes, que tindrà lloc al Museu Marítim de Barcelona; els concerts de la Marxing Band del Taller de Músics i de Monique Makon al MNAC, o el concert d’òpera Hor, de Luis Tabuenca, produït per Fabra i Coats – Fàbrica de Creació, que tindrà lloc a les 22 hores a la mateixa Fàbrica.

Però, a més de la música, hi haurà desenes de propostes diferents, com les visites guiades que programen molts dels equipaments participants, el concurs-recital Poetry Slam Barcelona, de 21 a 23 h al CCCB; les performances musicals de Christian Marclay, de 19 a 23 h al MACBA, o les actuacions breus de l’alumnat de les escoles de l’Institut del Teatre que es podran veure des de les 20 h a l’Institut del Teatre.

Les xarxes socials també seran protagonistes en aquesta edició amb el concurs fotogràfic de la Nit dels Museus. Entre aquelles fotos etiquetades a amb #bcnésmuseu a Instagram, es podran guanyar premis de Barcelona Cultura.com.