La nova exposició del Museu Egipci de Barcelona recupera la identitat de dones i homes que van viure a l’Egipte faraònic, La mostra s’inaugura el 22 d’octubre


A través de les històries de personatges tant, anònims com públics, l’exposició “Dones i homes de l’antic Egipte” permetrà conèixer fascinants detalls de la civilització faraònica.

La mostra s’inaugura el 22 d’octubre i els visitants hi podran contemplar fins a un total de 50 peces exposades.

An image


Octubre de 2019, BARCELONA.- Després de l’èxit aconseguit amb l’exposició temporal “Passió per l’Egipte faraònic”, que commemorava el 25è aniversari de la institució, la Fundació Arqueològica Clos presenta “Dones i homes de l’antic Egipte”, la nova exposició temporal que albergarà el Museu Egipci de Barcelona. La mostra acollirà una variada selecció de peces que durà el visitant a fer un recorregut pels tres mil anys de la història de la civilització egípcia.
A través d’estàtues, de relleus i de pintures parietals, de gran valor històric i artístic, el públic podrà descobrir els títols i les tasques associades als personatges representats. La bona conservació de les peces permet observar les faccions característiques de les persones que conformaven la civilització que va poblar durant segles la vora del Nil, observar les seves indumentàries i, fins i tot, aprendre dels textos que s’hi troben inscrits i que els idenfifica com a persones que varen ser testimonis d’aquesta fascinant civilització.
Entre la varietat de peces que conformen l’exposició hi destaca l’espectacular estàtua del sacerdot Gemefsetkap, de la dinastia XXV (715-664 aC), que conté una menció d’una forma excepcional del déu Osiris, la qual únicament s’ha pogut documentar en un jaciment faraònic del delta del Nil, indret on possiblement aquest personatge va viure i desenvolupar la seva tasca sacerdotal.
Camperols, servents, sacerdots, militars o escribes són alguns dels personatges que protagonitzen aquesta nova exposició temporal, la qual permetrà acostar encara més l’antic Egipte al gran públic, una de les civilitzacions que millor ha sabut perdurar en el temps.