La pianista Sira Hernández presenta Música Callada dins el cicle Intèrprets Catalans del Palau de la Música Catalana (19 de gener)

La pianista Sira Hernández presenta Música Callada dins el cicle Intèrprets Catalans del Palau de la Música Catalana

 File270 R3

 El proper dijous 19 de gener a les 20.30 hores al Petit Palau del Palau de la Música Catalana, la pianista Sira Hernández presentarà la seva versió de Música Callada de Frederic Mompou.

 

Hernández va presentar Música Callada en un disc el 2014 i finalment fa la seva posada de llarg per al públic barceloní dins del cicle Intèrprets Catalans després fer-ho a diverses sales i auditoris del país.

 

Música callada està considerada per alguns l’obra mestra de Mompou i, fins i tot, una de les grans obres catalanes per a piano juntament amb les Goyescas de Granados i la Suite Ibèria d’Albéniz. Els 28 moviments que la componen, sorgeixen inspirats pels poemes “la música callada, la soledad sonora” del Cántico espiritual de Sant Joan de la Creu i per l’impuls de trobar aquell “silenci” interior que tan clarament reflecteix l’esperit de Mompou a l’hora d’escriure música.

 

Així mateix, obren el programa d’aquest concert els Tres Nocturns “alla Chopin”, op. 116 de Salvador Brotons, compositor convidat de la temporada de concerts del Palau de la Música Catalana 2016 – 2017. Aquesta obra escrita l’any 2010 és una recreació hàbil i inspirada de la brisa sonora chopiniana, tant a nivell formal com de textures. Sense cap citació directa del compositor polonès, aquests tres Nocturns tenen un caràcter contemplatiu i tendre.

 

Sira Hernández és reconeguda com a una de les pianistes amb més sensibilitat del nostre país. Amb una refinada pulsació i un sentit del tempo admirables, ha forjat la seva carrera musical participant en nombrosos cicles de concerts i festivals internacionals, com el de Peralada, el de Santa  Florentina, el Festival de Música Clàssica de Toledo, l’Euroconcert o el cicle de concerts al Palazzo Bricherasio de Torí, entre d’altres.

 

El propers projectes que té la pianista és la presentació d’un nou disc aquest any presentant la seva versió d’algunes sonates del Pare Antoni Soler i la col·laboració amb el coreogràf i director de teatre Moreno Bernardi en l’espectacle L’altra voce que es presentarà el 18 d’abril al Teatre Akademia de Barcelona amb poemes de la Alda Merini. Hernández interpretarà música seva i improvisarà, una de les facetes que vol potenciar com a pianista.

 

Les entrades són a 10 € i es poden adquirir a Taquilles del Palau de la Música i a la web a partir d’aquest enllaç:

 

https://palaumusica.shop.secutix.com/selection/event/seat?lang=ca&perfId=589177276&productId=589173212#_ga=1.230694687.1036024862.1484302715