ActividadesActualidadMúsica

La tercera edició de MÉSQUERITMES omplirà Gavà d’activitats i percussió (11 de juny)

La tercera edició de MÉSQUERITMES omplirà Gavà d’activitats i percussió

31_400_01

 

MÉSQUERITMES 2016  tindrà lloc el dissabte 11 de juny a Gavà programant un gran nombre d’activitats i tallers relacionats amb el món de la percussió

El festival, organitzat per l’associació SONAQUETOMBA amb el suport de l’Ajuntament i diversos comerços de Gavà, està adreçat a petits i grans, així com també a professionals  

Tallers, música en directe i classes magistrals per compartir, experimentar i gaudir amb la percussió, reivindicant-ne el seu paper pedagògic, com a eina educativa i amb una clara funció social i terapèutica

El proper dissabte 11 de juny, Gavà acull la tercera edició del festival MÉSQUERITMES 2016, després de l’èxit de l’any passat que va portar a més de 2000 persones a gaudir d’una jornada plena de ritme i percussió a la ciutat del Baix Llobregat. En aquesta edició,  hi ha programades un gran nombre d’activitats diverses per a famílies i professionals, entre elles tallers, actuacions en directe i classes magistrals. La trobada és una oportunitat única per compatir, descobrir i passar-ho bé amb la percussió, disciplina que es reivindica al festival com a eina socialitzadora, terapèutica i emocional més enllà de la seva vessant musical.

Organitzat per l’associació SONAQUETOMBA amb la col·laboració de  l’Ajuntament i diversos comerços de Gavà, el MÉSQUERITMES és una oportunitat única per a famílies i professionals que vulguin experimentar diverses disciplines dins el món de la percussió a partir d’un gran nombre d’activitats i tallers, entre les quals destaquen una Jam Session, un Drumcircle, un taller d’instruments a partir de materials reciclats i una cercavila de colles pel centre de la ciutat.

En aquesta tercera edició, el festival es proposa reforçar la difusió de la percussió a Gavà, a tots els pobles del Baix Llobregat i del Barcelonès, per tal d’arribar cada vegada a més gent apassionada pels ritmes i els seus efectes. A més, des del MÉSQURITMES es segueix apostant per donar eines de comunicació i sociabilització a través de la percussió tant al públic com als professionals que gaudeixin d’aquesta jornada única, ja consolidada.

Els tallers

El festival proposa dos que aborden la part més pedagògica i terapèutica de la percussió. El primer, adreçat a infants de més de tres anys, ensenya a construir instruments de percussió a partir de materials reciclats. Després de l’èxit de l’any passat, repeteix  l’artista Eva Torné, que ensenyarà als més petits com donar una nova vida plena de ritme a materials quotidians. El segon taller, que es realitza per tercer any i està totalment consolidat en el festival, és a càrrec de SOLMAT, un equip dedicat a la musicoteràpia, que oferirà una sessió de relaxació amb instruments que farà vibrar els espectadors. El taller convida al públic a realitzar  un viatge sonor a través de la percussió, proposant-li que es relaxi, s’estiri a terra i es deixi portar per les vibracions.

Les Masterclass

MÉSQUERITMES 2016  fa enguany una aposta clara per el format de classe magistral i programa fins a quatre masterclass de diverses temàtiques. Adreçades a joves de més de 14 anys, les classes permeten al públic tenir l’oportunitat de formar-se al costat de grans experts del món de la percussió. La primera, de Body Percusion, anirà a càrrec de Pedro Consorte, percussionista brasiler que ha tocat amb grups tant coneguts com STOMP o BARBATUKES. En segon lloc, un any més el públic podrà tornar a gaudir de la classe d’Alan Sousa, que aprofundirà en els ritmes afrobrasilers com la samba –reagge. Lluís Molas també repetirà dirigint la Jam Session de percussió que guiarà els participants al llarg d’una hora i mitja de jocs rítmics, improvisacions i moltes altres activitats. Per últim, Anna Llombart, educadora, professora de dansa, de claqué i de boddy percusion farà una exhibició i classe de claqué. Totes les classes magistrals acabaran amb una exhibició del tot el que s’ha après, compartint així amb el públic tots els coneixements adquirits.

La música en directe

Al llarg de tot el dia els carrers de Gavà s’ompliran de música en directe. A part de les actuacions concretes, el festival també comptarà amb una gran cercavila on tothom podrà gaudir de la música de quatre colles de timbalers que faran un recorregut pel centre de la vila. A més, es torna a programar el  DrumCircle conduït per alumnes d’Arthur Hull, considerat l’avi d’aquesta tècnica de percussió i professor dels grans educadors i músics. El DrumCircle consisteix en reunir un grup de gent amb els seus propis instruments i conduir-los en el món del ritme de forma socialitzadora, lúdica, terapèutica….Aquest any, com a novetat, el MÉSQUETRITMES oferirà també una desfilada dels alumnes dels cursos que SONAQUETOMBA ofereix al llarg de l’any i que podran demostrar tot el que han après. Per últim, Le Trois du Merde, grup de música amb un punt teatral i d’humor, acompanyarà al públic al llarg del vermut i el dinar. A la nit, i com a cloenda del festival, hi haurà concerts a càrrec de Hermano  Malaquías i Dj Trostky.

Altres espais i racons

El festival oferirà també un espai de maquillatge per als més petits, i s’habilitarà també un  Espai Petits, dels 0 als 3 anys, on els infants podran pintar i dibuixar o construir un petit instrument sota la supervisió d’un monitor.

INFORMACIÓ PRÀCTICA

*Totes les activitats es faran en diversos espais del Parc de la Torre Lluc

GRAELLA DE PROGRAMACIÓ

11:00 – 13.00h       

Masterclass de Body Percusion + Exhibició (Pedro Consorte)

11:00 – 13:00         

Viatge Sonor  (SOLMAT Musicoteràpia)

11:30h          

Cercavila dels alumnes de SONAQUETOMBA

14:00h          

Vermut musical amb Le Trois de Merde

TOT EL MATÍ          

Taller de construcció d’instruments

TOT EL MATÍ          

Espais petits

16:00h          

Jam Session amb Lluís Molas

16:00 – 18:00         

Classe Magistral amb Alan Sousa de batucada brasilera+ Exhibició

17:00 – 19:00         

Classe magistral de claqué + Exhibició (Anna Llombart)

17:30            

Drumcircle

19:30h          

Cercavila

22:00h          

Concerts amb Hermano Malaquías + DJ Trostky

……………………………….

Més informació a www.facebook.com/sonaquetomba