La Torre Modernista Abadal, esceneri teatral per a la representació de «Gente Bien» el 7 de juliol

La Torre Modernista Abadal, escenari teatral per a la representació de “Gente Bien” de Santiago Rusiñol 

La companyia teatral 3 Aquaris per a 1 peix de Canet de Mar representarà l’obra “Gente Bien” utilitzant com a escenari les diferents estances de la casa.

La Torre Modernista Abadal es converteix, el proper 7 de juliol, en la casa dels recents nomenats Condes de Abadal que protagonitzaran l’obra “Gente Bien” de Santiago Rusiñol.


Durant la funció, els visitants aniran descobrint la Torre Abadal i el seu encant modernista en una visita guiada dins la representació teatral.

. L’any 2023 es commemorava el Centenari de la mort de l’arquitecte català Lluís Domènech i Montaner. Diferents espais i entitats van promoure l’organització d’activitats per commemorar aquesta data. I l’associació cultural canetenca 3 Aquaris per a 1 peix va participar d’aquesta efemèride representant l’obra “Gente Bien” de Santiago Rusiñol, un altre modernista, en dos espais construïts per Domènech i Montaner: el Castell de Santa Florentina de Canet de Mar i el Recinte Modernista de Sant Pau a Barcelona. 

L’èxit aconseguit va animar a la companyia a continuar la seva aventura portant “Gente Bien” a d’altres espais modernistes. I el proper 7 de juliol, la Torre Modernista Abadal d’Avinyó (Bages), obra de l’arquitecte Alexandre Soler i March, deixeble de Domènech i Montaner, es converteix en el nou escenari per representar “Gente Bien” en un entorn modernista autèntic. 

Així, la Torre Modernista Abadal serà l’escenari perfecte per acollir aquesta magnífica obra de Rusiñol. Els actors i actrius utilitzaran com a escenari les diferents estances de la casa per les quals s’aniran desplaçant mentre es representa l’obra, en una simbiosi perfecte entre la funció teatral, obra d’en Rusiñol, i una visita guiada per descobrir la casa i gaudir dels seus racons i la seva decoració. 

“Gente Bien” de Santiago Rusiñol
«Gente Bien» és un sainet, en un acte, en llengua bilingüe (català i castellà), escrita pel dramaturg català Santiago Rusiñol i estrenada a l’octubre del 1917 a Barcelona. S’emmarca en la Barcelona més modernista amb la burgesia i la nova burgesia com a protagonista i motiu de la sàtira.
Un divertiment amb fons de burla cap a determinats individus que sorgien a la Barcelona del modernisme, la nova burgesia industrial. El seu comportament com a «nous burgesos», com a gent ennoblida sobtadament i que, per integrar-se millor en el seu nou ordre social, decideixen que en comptes de parlar el seu idioma amb amics i coneguts, el català, parlaran en castellà, que «és la moda i havem de parlar-hi» com es diu en l’obra.

En aquesta obra, els recent anomenats “Condes” de Rierola, en aquesta ocasió reconvertits en els “Condes de Abadal” exerceixen d’amfitrions en una trobada amb la noblesa per prendre el te, plena de postureig i costums imposats.

La versió que es podrà gaudir a la Torre Modernista Abadal, tot i ser molt fidel al text original, és una versió adaptada per la pròpia companyia a les necessitats d’espai i actors/actrius, donat que la versió original compta amb una quinzena de personatges. 


Entrades: https://www.torreabadal.com/experiencies/visita-premium-teatralitzada/