L’Auditori celebra el seu 20è aniversari aquest cap de setmana

Un recorregut pels racons més amagats i les curiositats de l’edifici, amb actuacions a l’espai exterior per a tota la família i descomptes especials

990f9cb1-18c6-45fa-bff1-3a7dad875d0e (1)

El dia 22 de març farà 20 anys de la inauguració de L’Auditori, una commemoració que volem celebrar amb tota la ciutadania amb una jornada de portes obertes i concerts a l’exterior.

El dissabte 23 entre les 11 i les 17h podreu visitar els racons més amagats de l’edifici i us podreu sentir com els artistes quan surten a l’escenari. Aquesta activitat es completarà amb un seguit d’actuacions musicals per a tota la família que es duran a terme a l’espai exterior de L’Auditori i amb descomptes d’aniversari al web i a les xarxes socials a partir de dijous 21.

Per poder accedir a la jornada de portes obertes, cal inscriure’s, de forma gratuïta, al torn de matí (11 a 14h) o de tarda (14 a 17h). 

 
Un edifici emblemàtic
Dissenyat per l’arquitecte Rafael Moneo, L’Auditori és un modern edifici de 42.000 metres. Es troba al centre del nou pol de desplegament urbà de la plaça de les Glòries, on conflueixen les tres avingudes més grans i més llargues de la ciutat (la Diagonal, la Gran Via i la Meridiana) a prop del casc antic de la ciutat, del seu Eixample, al costat del Teatre Nacional, el nus de les Glòries, l’obertura de la Diagonal al Mar, el districte 22 i la zona del Fòrum.

L’edifici, seu de l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya i de la Banda Municipal de Barcelona, combina la sòbria modernitat externa amb la Sala 1 Pau Casals per a 2.200 espectadors, la Sala 2 Oriol Martorell, amb 600 localitats, la Sala 3 Tete Montoliu de 400 places i la recent inaugurada Sala 4 Alicia de Larrocha, de 152 localitats. A l’atri central d’accés s’hi ha construït una monumental llanterna cúbica de vidre en forma d’impluvi, decorada amb pintures ratllades de Pablo Palazuelo. L’acústica de les sales ha estat minuciosament estudiada dintre del projecte per l’enginyer especialitzat Higini Arau.

Al mateix complex musical, hi tenen la seva seu l’Escola Superior de Música de Catalunya i el Museu de la Música. Això converteix l’Auditori en un focus de la vida musical de la ciutat en els diferents camps de la divulgació, la docència i la recerca.

Podeu conèixer més detalls sobre l’edifici en aquest enllaç.

Website
Facebook
Twitter
YouTube
Instagram