MúsicaTeatro

L’Auditori estrena VaiVé, un concert familiar per descobrir els instruments tradicionals catalans (1 de març)

L’Auditori estrena VaiVé, un concert familiar per descobrir els instruments tradicionals catalans

200

 

 

 

 

 

 

La  Sala 1 es converteix en una plaça per celebrar una festa popular amb els sons de la tenora, la dolçaina, la tarota, el flabiol i molts d’altres instruments El Servei Educatiu de L’Auditori estrena diumenge 1 de març VaiVé, un nou espectacle que permetrà al públic familiar descobrir els instruments tradicionals catalans com no s’han vist mai abans.

 

La Sala 1 Pau Casals es transforma en una plaça, que podria ser la de qualsevol indret de Catalunya, on s’hi celebrarà una gran festa popular al so dels instruments que han construït la nostra tradició sonora. La tenora, la dolçaina, el flabiol i el tamborí, el tabal o l’acordió diatònica, entre molts d’altres, ens conduiran per un viatge a través d’aquesta sonoritat i ens sorprendran interpretant peces clàssiques de compositors com Händel i Bach, melodies de Jazz o cançons tradicionals catalanes que visitaran els ritmes d’altres indrets del món i que el públic podrà cantar.

 

Dalt de l’escenari hi trobarem sis músics i també sis nens i nenes de diferents escoles de Barcelona que seran els seus còmplices per fer participar el públic. A més, actuaran, cantaran, ballaran i fins i tot, els podrem veure improvisar. La disposició de l’escenari en forma de plaça també permetrà que una setantena de persones del públic puguin veure l’espectacle des de dalt de l’escenari.

 

En paraules del director d’escena, Iban Beltran, les famílies assistiran a una gran festa i per això s’ha eliminat qualsevol barrera entre el públic i els artistes. La direcció musical de VaiVé és de Pep Moliner que s’ha proposat demostrar que, toquin la música que toquin, els nostres instruments tradicionals ens permetran identificar la sonoritat catalana de la mateixa manera que identifiquem la música celta o la del Tirol. Amb aquesta proposta el Servei Educatiu de L’Auditori segueix apostant per la creació de propostes musicals d’altíssima qualitat que es puguin gaudir en família i sense cap limitació d’edat. L’objectiu és sensibilitzar el públic sobre la importància de la música des de que naixem i donar les eines necessàries per comprendre-la i gaudir-la.

 

<https://www.auditori.cat/>