Les Sampler Sèries de L’Auditori tanquen el Sónar 2017 diumenge amb una granNit de Clausura del festival (18 de juny)

Les Sampler Sèries de L’Auditori tanquen el Sónar 2017 diumenge amb una granNit de Clausura del festival

david_lang_photo1_copyright_2009_peter_serling (1)

El concert oferirà l’estrena a Espanya de Death Speaks, obra del prestigiós compositor David Lang que interpretaran Nico Muhly i el col·lectiu Stargaze

 

Sampler Sèries posarà el punt i final al Festival Sónar 2017 amb l’estrena a Espanya de Death Speaks, obra del prestigiós compositor americà David Lang, figura cabdal del postminimalisme. La col·laboració de les Sampler Sèries i L’Auditori farà possible que aquesta obra sigui interpretada a L’Auditori per l’excel·lent pianista Nico Muhly i el col·lectiu de músics de Berlín Stargaze, dirigits per André Ridder. El concert se celebrarà aquest diumenge 18 de juny a les 20:30h a la Sala 2.

Una oportunitat única per descobrir en directe aquesta obra que va aconseguir l’elogi unànime de la crítica com a millor àlbum de 2013. Death Speaks és un cicle de 5 cançons d’una estranya bellesa, que traspassa la frontera entre el pop i la música contemporània. Lang dóna veu a la mort –personificada per la cantant principal que a L’Auditori serà la versàtil cantant holandesa Nora Fischer– a través d’una selecció de textos de diversos lieder de Franz Schubert. . L’acompanya un grup de concepció indie, pensat per Lang com a context contemporani per a la narració d’històries, cantades amb la mateixa intenció que el lied clàssic de Schubert. Va ser estrenada originalment per músics com Bryce Dessner (The National), Owen Pallett (Final Fantasy), Shara Worden (My Brightest Diamond) i Nico Muhly (reconegut compositor i membre de Bedroom Community).

Nico Muhly, un dels compositors més actius i camaleònics del panorama internacional, col·laborador d’artistes com Björk, Sufjan Stevens, Rufus Wainwright o Antony And The Johnsons, i reconegut compositor de bandes sonores (The Reader, Kill Your Darlings ,…) actua per primera vegada a Barcelona. A més d’executar la part de piano de Death Speakspresentarà una selecció de peces per a piano, dos violins i electrònica. Muhly, durant anys orquestrador i col·laborador de Philip Glass, treballa indistintament en els àmbits del pop i la música contemporània, i la seva música, amb una clara vocació per elaborar itineraris emocionals intensos, beu tant de l’electrònica o el drone, com de la música renaixentista.

Al concert de diumenge també es podrà escoltar Electric Counterpoint, una de les obres més emblemàtiques del compositor nord-americà Steve Reich, és un contrapunt per a 13 guitarres elèctriques en tres moviments. Aart Strootman interpretarà en directe la part solista per a guitarra elèctrica, sobre les 12 guitarres elèctriques que el reconegut guitarrista Pat Metheny va enregistrar l’any 1987. Richard Reed Parry, multi-instrumentista de grup indie canadenc Arcade Fire, va publicar Music for Heart and Breath​ l’any 2014, un cicle de peces que basen el tempo en el ​ritme cardíac de cada intèrpret. El conjunt de músics, cadascun d’ells amb un estetoscopi que els permet escoltar el seu propi batec, creen un poètic entramat d’harmonies per a diverses formacions instrumentals. En aquesta ocasió la peça és per a violí sol i batec cardíac d’un assistent del públic.

La col·laboració entre el Sónar i L’Auditori ja va permetre l’any passat gaudir d’una de les obres simfòniques més premiades dels últims anys: Become Ocean, de John Luther Adams, premi Pulitzer de Música l’any 2014 i premi Grammy l’any 2015 a la millor composició contemporània, interpretada per l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya i dirigida per Brad Lubman.