Música

L’HORA DEL JAZZ 2016 Del 4 al 29 de setembre: Barcelona, Bigues i Riells i Vilafranca del Penedès

L’HORA DEL JAZZ 2016

Del 4 al  29 de setembre: Barcelona, Bigues i Riells i Vilafranca del Penedès

ZONA DE PREMSA

CATALÀ / CASTELLÀ 

 
 

Una nova edició del festival L’Hora del Jazz – Memorial Tete Montoliu envairà tot el mes de setembre amb concerts de la millor escena jazzística del nostre país 

20160722143018474_300_200_1_0

Aquest any tindrà una programació d’excepció amb Abrié-Cordero Duo, Albert Bello & Oriol Saña Quartet, Marco Mezquida & Manel Fortià, Xavier Dotras Trio, Martín Leiton Trio, Diana Palau & Joel Moreno Project, Elisabet Raspall & Dani Pérez Duet, Clara Sallago Quintet, Ignasi Terraza Trio i Gonzalo del Val Trio que reuneix a alguns dels músics més destacats i sol·licitats del panorama nacional actual, Gonzalo del Val, David Mengual i Marco Mezquida.

El festival redueix enguany el nombre de concerts degut a la rebaixa de gairebé un 24% de la subvenció rebuda per part del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Tot i això, el festival manté la qualitat de les seves propostes i es manté ferm al seu esperit oferint a Barcelona una programació gratuïta diürna a la plaça de la Vila de Gràcia, a més d’un concert nocturn al Cafè del Conservatori del Liceu.

Aquest any el festival també surt de Barcelona programant un concert a Bigues i Riells i repeteix, degut a la bona acollida de l’any passat, amb un concert al Vinseum de Vilafranca del Penedès.

L’Associació de Músics de Jazz i Música Moderna de Catalunya (AMJM) organitza, com cada setembre des de fa 26 anys, el Festival L’Hora del Jazz – Memorial Tete Montoliu. El festival programa propostes diverses de l’actualitat de l’escena catalana, pujant a l’escenari el millor de l’escena jazzística del nostre país i obre el jazz a nous públics, a més dels habituals del festival.

Enguany el festival s’ha vist obligat a reduir la seva programació, però no la seva qualitat. El Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya ha rebaixat la subvenció que atorga anualment per a totes les activitats que es fan des de l’AMJM (gairebé un 24% respecte a l’any passat i un 65% respecte al 2009). El festival ho vol fer saber per explicar al seu públic que no poden plantejar el festival com si no hagués passat res. Davant aquest fet, i perquè volen mantenir unes condicions de treball dignes de tots els que hi participen, han pres la decisió de reduir programació respecte l’any passat de 14 concerts a 11 actuacions, sense baixar la qualitat de les propostes i mantenint-se fidels a l’esperit del festival. 

Com cada any oferiran una programació diürna i gratuïta durant tots les caps de setmana de setembre a la Plaça de la Vila de Gràcia, ampliant també aquest any amb un concert a Bigues i Riells; i una programació nocturna que enguany programarà dos concerts al Vinseum de Vilafranca del Penedès i al Café del Conservatori del Liceu.

En la programació diürna diumenge 4 de setembre serà el torn de de l’emoció d’Abrié-Cordero Duo i d’Albert Bello & Oriol Saña Quartet, que ens vindran a presentar el seu nou disc Boston Bridges, un treball fruit de la trobada entre músics de procedències i influències diverses.

El diumenge 11 de setembre podrem escoltar la música del duet explosiu Marco Mezquida & Manel Fortià, que l’any passat varen editar el seu primer treball conjunt My Old Flame; i Xavier Dotras Trio que presentarà el seu sisè treball Paintings, un homenatge als pintors i a la pintura dels segles XIX, XX i XXI.

Diumenge 18 de setembre tindrem les composicions originals de Martín Leiton Trio i la improvisació de Diana Palau & Joel Moreno Project, que també varen treure el seu primer disc l’any passat, PLAY

Finalment, diumenge 25 de setembre serà el torn de la subtilesa, la intensitat i complicitat d’Elisabet Raspall & Dani Pérez Duet i tancarà la música a mig camí entre el jazz i el rock de Néstor Giménez.

Enguany, i com a novetat, la programació de dia del festival farà parada al Castell de Montbui de Bigues i Riells, el mateix diumenge 25 de setembre, amb Clara Sallago Quintet. La cantant catalana establerta a París vindrà a presentar el seu nou treball Cantos de Hidra.

Dins la programació de nit, hi haurà dos concerts molt especials. El primer el 17 de setembre a l’Auditori del Vinseum de Vilafranca del Penedès amb el talent d’Ignasi Terraza Trio, un dels músics de jazz més valorats actualment a nivell nacional i internacional; i el segon el dijous 29 de setembre al Café del Conservatori del Liceu amb Gonzalo del Val Trio, que reuneix alguns dels músics més destacats i sol·licitats del panorama nacional actual, Gonzalo del Val, David Mengual i Marco Mezquida i que presentaran el seu segon treball Koiné.

PROGRAMACIÓ DE DIA

 

Plaça de la Vila de Gràcia. Barcelona (entrada gratuïta)

Diumenge 4 de setembre

12h. Abrié-Cordero Duo. 

13h. Albert Bello & Oriol Saña Quartet

Diumenge 11 de setembre

12h. Marco Mezquida & Manel Fortià

13h. Xavier Dotras Trio

Diumenge 18 de setembre

12h. Martín Leiton Trio 

13h. Diana Palau & Joel Moreno Project

Diumenge 25 de setembre

12h. Elisabet Raspall & Dani Pérez Duet

13h. Néstor Giménez

Castell de Montbui. Bigues i Riells

Diumenge 25 de setembre

12.00h. Clara Sallago Quintet

Entrda gratuïta

PROGRAMACIÓ DE NIT

  

AUDITORI DEL VINSEUM. Vilafranca del Penedès

Dissabte 17 de setembre

20.30h. Ignasi Terraza Trio

Entrada anticipada: 10€ Taquilla: 12€

 

CAFÈ DEL CONSERVATORI DEL LICEU

Dijous 29 de setembre

21h. Gonzalo del Val Trio

Entrada gratuïta amb consumició obligatòria

 

 

 

 
 
   

FESTIVAL L’HORA DEL JAZZ

MEMORIAL TETE MONTOLIU

26a edició

Del 4 al 29 de setembre

11 concerts

Barcelona / Bigues i Riells / Vilafranca del Penedès

www.amjm.org