LLOM BCN La festa del Llum BCN 2024 2 i 3 de febrer, de 18.30 a 00h


Festival d’arts porcines, bevibles, ballables i visuals

Qualsevol semblança amb el Llum BCN (el festival d’arts lumíniques organitzat per l’Ajuntament) és pura coincidència. La nostra serà una bacanal crepuscular i nocturna (de 18:30 a 00h) dedicada tant a la llum com al llom: aquella peça de carn tan apreciada, magra i gustosa de l’esquena del porc. I qui la treballa millor per treballar-la que els amics de La Porca, que ens han preparat un menú especial a base de delícies porcines per l’ocasió. (Els paladars alternatius tindran l’Off Llom BCN, amb una proposta vegetariana.) I per arrodonir la festa i fer-la extensible als cinc sentits (gust, olfacte, vista, oïda i el de l’humor) comptarem amb les visuals en directe de dos millors artistes visuals de l’escena nacional: Diatomic Studio i Desilence, que barrejaran els seus loops de vídeo al ritme de les sessions de música electrònica dels DJs més afamats de la ciutat: Julian Reca, Virginie aka Gee Lane, DJ2D2 i Arnau Obiols. Com diria en Carles Porta, aquesta tercera edició de Bacanal 121: “Posarem LLOM a la foscor”.


El menú del Llom BCN

El menjar
La Porca és un lloc amb molt d’encant, en el qual la matèria primera i el tracte són els principals ingredients del seu èxit, una hamburgueseria familiar de barri impulsada per Rubén i la seva mare, Carmen. No hi falta la cervesa ben tirada, tapes casolanes i postres “molt porcs”.

Per al Llom BCN portaran noves creacions que no podràs trobar en el seu local físic, però mantenen la seva essència al 100×100. Les seves seus Smash Burgers són famoses i reconegudes com unes de les millors de la ciutat, per aquest motiu portaran una versió porquívola del seu hit festivalero: la Llom Smash Burger (de Cap de Llom Ral d’Avinyó amb ceba a la planxa, formatge cheddar, salsa especial burguer i cogombret bred and butter casolà). També la seva versió del llom amb formatge de tota la vida: Llum amb formatge (de canya Duroc planxat amb pebrots i formatge cheddar, mostassa dolça casolana abraçat per pa de coca smashed en planxa). Per l’OFF Llom, no faltarà la seva versió Veggie Smash Burger i d’aperitiu, unes cotnes de porc amanides amb llima, tagín mexicà i salsa sriracha picant: Torrezno Bravo bebè!Les visuals
Les arts visuals seran un altre dels punts forts d’aquesta edició. L’escenari de Bacanal 121 comptarà amb una pantalla LED gegantina, i hem convidat a dos dels col·lectius visuals més punters de la ciutat perquè barregin en directe els seus loops de vídeo. Posarem llom a la foscor amb:

Diatomic Studio
Els seus visuals exploren el mòdul com a origen de l’harmonia d’un patró, trobant la bellesa en la simplicitat. Utilitzant elements de geometria com punts, línies, formes bàsiques o degradats, i combinant-los amb les fórmules de cinètica com transacció, rotació, trajectòria o escala, aconsegueixen noves composicions de patrons tessalats. Amb la combinació d’aquests elements bàsics i l’ús mínim de color, ens descobreixen el potencial del mòdul com a part del conjunt per si mateix, creant tessalats geomètrics i composicions abstractes complexes que obriran tot un immens ventall de possibilitats expressives.

Desilence
Tatiana Halbach (Barcelona) i Søren Christensen (Dinamarca) són la força creativa de Desilence. Aquest col·lectiu porta creant i interpretant visuals en directe des del 2005. Al llarg dels anys han desenvolupat un enfocament dels visuals en directe que ha arribat a ser el que els agrada anomenar com un «instrument visual». Es tracta d’un «motor artístic» 3D en temps real basat en Notch i VDMX, que els hi permet analitzar i controlar el vídeo en temps real i aplicar moviment orgànic, creixement, colors, formes i plasticitat a la carta. Com si dirigissin a una orquestra d’artistes al ritme de la música. I al Llom BCN desplegaran totes les possibilitats d’aquesta eina visual en directe a la sessió de DJ2D2 + Arnau Obiols.
La música
El Llom BCN és la festa del Llum BCN. I per posar ritme a les imatges i fer-nos cremar les delícies porcines prèviament endrapades, juntament amb JordiO Salvadiscos hem seleccionat els i les millors DJs de la ciutat:

Julian Reca
Directament influenciat per la música afroamericana, aquest jove va començar la seva carrera punxant 45s a l’escena del soul i el rhythm & blues de BCN. Amb els ritmes negres com a base, la necessitat d’explorar i descobrir nous sons mai cessa, lliurant una vibració versàtil darrere dels plats, meticulosament calculada per a l’èxit a la pista de ball. Des de 2016 codirigeix Reel to Reel, un club de ball nascut a Londres, amb seu a Barcelona. R2R se centra especialment en el costat mes soulful de la música de ball avançada, Disco d’alt octanatge, potents línies synth, boogie funk i coolness il·limitat. Es descriu a si mateix com un “activista de l’escena local” i un vell defensor de la preservació de la cultura de club. No és d’estranyar que hagi passejat les seves maletes per mig món maletes i participat en algunes de les millors festes de la ciutat; Glove Party, DROP, Freedonia club i ara a Bacanal 121.

Virginie aka Gee Lane
Aquesta DJ veneçolana establerta a Barcelona porta més de 20 anys punxant amb passió. Passió que va encomanar-li el seu pare, que era compositor i músic. La seva educació addicional va venir d’una temporada vivint a Nova York, on va caure sota l’encanteri de la santa trinitat Bodi & Soul de François K, Danny Krivit i Joe Claussell. El funk, el latin, el hip-hop, el house i el jazz han influït encara més en el seu so. Moguda per un gust pels sets eclèctics, una passió per presentar cada vegada nous sons al públic, ha tocat a tot arreu, des del Festival Sonar, el Festival Kala (Albània), el Festival Melt fins al Panorama Bar. Segons la revista Dj Mag: «Gee Lane està entre els vuit artistes emergents que has d’escoltar al 2024».

DJ2D2
Durant més de dues dècades, DJ2D2 ha demostrat ser un selector consumat, destacant en una àmplia gamma de gèneres i adaptant-se a diversos entorns. La seva destresa es manifesta de manera notable en les tendències urbanes: una llavor arrelada al hip hop que li confereix no sols la intenció, sinó també la capacitat de ser eclèctic en la pràctica. Per a molts, DJ2D2 és considerat un selector nivell llegendari a la seva ciutat. La seva habilitat per a sintonitzar amb els corrents musicals contemporanis i el seu destacat lideratge a la sala més important de la ciutat, Razzmatazz, l’han convertit en una figura influent a l’escena musical urbana.

Arnau Obiols
És un DJ, productor i músic multiinstrumentista nascut a Barcelona. Ha actuat a festivals com Sónar, Mad Cool, DGTL o Primavera Sound, i a ciutats com Nova York, Londres, Eivissa, Berlin o Hong Kong. Les seves sessions aglutinen diversos gèneres que van del Balearic al techno passant pel disco, house, street soul, dub o hip hop. En la seva faceta com a productor ha publicat —amb diferents àlies—, en segells de prestigi internacional com a Compost Rècords, Hivern Discs, Ibadan, Local Talk o Internasjonal entre altres. Cal destacar també la seva col·laboració amb John Talabot en el projecte que comparteixen, Mioclònia, amb el qual van publicar el seu primer àlbum en 2023, Clúster I. El 2022 va fundar el segell TAF KIF Rècords, juntament amb l’artista suec Marco Gegenheimer (MLiR), amb el qual publiquen referències exclusivament en format de vinil.

Horaris

Divendres
18.30 a 19.30 h.: JordiO Salvadiscos
19.30 a 21.30 h.: Julian Reca
21.30 h. fins al tancament Virginie aka Gee Lane
19.30 a 21.30 h.: Visuals de Diatomic Studio
(La Porca oferirà les seves delícies porcines durant tota la jornada)
page2image60174944
Dissabte
18.30 a 19.30 h.: JordiO Salvadiscos
19.30 h. fins al tancament: DJ2D2 + Arnau Obiols
19.30 a 21.30 h.: VJ de Desilence
(La Porca oferirà les seves delícies porcines durant tota la jornada)