ActividadesMúsica

L’ORQUESTRA I EL COR DEL LICEU CELEBREN LES FESTES DE LA MERCÈ AMB GRANS TÍTOLS D’ÒPERA (23 de setembre)

L’ORQUESTRA I EL COR DEL LICEU CELEBREN LES FESTES DE LA MERCÈ AMB GRANS TÍTOLS D’ÒPERA

 

concertmerce01_bofill

 

 

 

 

 

El mestre Josep Pons dirigeix un programa que inclou reconegudes obertures i cors d’òperes de Verdi, Bizet, Gounod, Wagner i Borodin

El concert gratuït es podrà veure el 23 de setembre a la Plaça Major de Nou Barris, que acull l’esdeveniment per segon any consecutiu

 

El proper diumenge 23 de setembre a les 21h, l’Orquestra i el Cor del Gran Teatre del Liceu oferiran a la Plaça Major de Nou Barris un concert gratuït obert a tothom amb una selecció de les més destacades obertures i cors d’òperes del Romanticisme. Un viatge al llarg dels grans títols del repertori del segle XIX, obres conegudes pel gran públic com Carmen de Bizet, La traviata Macbethde Verdi, Roméo et Juliette de Gounod, Tannhäuser de Wagner, acabant amb El príncep Ígor de Borodin.

El mestre Josep Pons dirigirà aquest concert que suposarà una “immersió en el cor de la producció operística”. “Una representació dels grans països productors d’òpera que farà les delícies de petits i grans”. El programa que oferiran l’Orquestra i el Cor del Liceu serà un recorregut per algunes de les obertures i cors més memorables del repertori d’òpera romàntica com el “Preludi” i “Les voici la quadrille” de Carmen de Bizet, el “Preludi Acte I”, el “Coro zingarelle e matadori” i “Coro matadori” de La traviata de Verdi o el “Che faceste, dites u!” i “Patria oppressa” del Macbeth de Verdi. El programa es completarà amb altres reconegudes obres com l’”Obertura” i “L’heure s’envole” deRoméo et Juliette de Gounod, l’”Obertura” i “Freudig begrüssen wir die Halle” del Tannhäuser de Wagner i les Danses polovtsianes d’El príncep Ígor de Borodin.

Es tracta del primer concert d’aquesta nova temporada que dirigeix el mestre Josep Pons amb l’Orquestra i el Cor del Liceu després de cloure una temporada 2017/18 plena d’èxits d’ambdues formacions i desafiaments de gran volada, com el magnífic Tristan und Isolde de Wagner, el Roméo et Juliette de Gounod o el Concert per la Pau i els Drets Humans organitzat per la Fundació Onuart, retransmès internacionalment des de la seu de les Nacions Unides a Ginebra el passat 9 de desembre. Una temporada que també ha vist renovar el director musical del Liceu per 4 temporades més.

El concert de l’Orquestra i el Cor del Liceu se celebra per cinquè any consecutiu en el marc de la Mercè i ja ha esdevingut una tradició dins dels actes de la Festa Major.

Amb la intenció d’apropar i difondre l’òpera al territori català, el Liceu dona continuïtat a les seves gires amb l’Orquestra i el Cor i actuarà a Puig-reig amb el mateix programa de la Mercè el proper dimarts 25 de setembre acompanyat de la Polifònica de Puig-reig.

 

Podeu consultar aquí el programa complet.