LUCAS VIDAL PORTARÀ KARMA AL FESTIVAL CASTELL DE PERALADA LA NIT DEL 4 D’AGOST

RDP Lucas Vidal Festival Castell de Peralada el 4 de agosto «Karma»El polifacètic compositor i director d’orquestra guardonat amb un premi Emmy i dos Goyas, debutarà al festival empordanès amb un projecte que fusiona la música electrònica i orquestral portant l’experimentació musical a noves cotes. 


Barcelona, 15 de juny de 2022:
El prestigiós compositor madrileny, Lucas Vidal, debutarà el 4 d’agost al Festival Castell de Peralada amb “Karma”. L’espectacle que duu el mateix nom que el seu primer disc en solitari, fusiona amb creativitat i subtilesa el món de la música electrònica amb el dels elements orquestrals de la música clàssica.  Un projecte d’experimentació musical on Lucas Vidal trenca els motlles d’un concert tradicional per transformar-lo en una autèntica experiència sensorial en la que el públic se submergirà en un univers d’imatges i sonoritats vibrant, amb l’objectiu de convidar al públic a la reflexió, i sobretot, a deixar-se anar, desconnectar y gaudir del moment. “En aquest disc la música és la autèntica protagonista. No vaig voler introduir ni veu ni lletra per deixar espai a la creativitat i la imaginació del públic i deixar també pas a la immersió” ha declarat Vidal.   


Oriol Aguilà, director del Festival Castell de Peralada, ha destacat que la participació de Lucas Vidal al Festival reafirma l’aposta per artistes joves  “seguim treballant perquè un any més, el talent de joves artistes tingui espai en la nostra programació i que el festival  serveixi també de plataforma per aquests talents. En aquest sentit, el rol de Lucas és el de intentar acostar un públic jove a descobrir el somni d’una nit d’estiu al festival de Peralada».  


Lucas publicà ‘Karma’ (Universal) el 2020 amb gran èxit de crítica i públic. L’àlbum ha suposat per l’artista un profund i revelador viatge a l’interior de sí mateix, establint una connexió amb les seves emocions més íntimes y amb el que ha descobert noves facetes de la seva personalitat. El disc presenta un viatge fascinant en el que el compositor recorre alguns dels grans interrogants lligats a la  nostra existència; d’aquí el títol del disc, ‘Karma’; una picada d’ullet a aquesta energia transcendental que subjau en el més profund del nostres ésser i que sempre ens acompanya. 


Considerat per Forbes (2019) una de les cent persones creatives més influents, Lucas Vidal, amb 37 anys, ha compost més de 25 pel·lícules i ha passat la major part de la seva carrera als Estats Units. Als 16 anys se’n va anar a estudiar composició i direcció a Berklee College of Music (Boston) i amb tan sols 28 anys ja va fer història amb l’estrena de ‘Fast & Furious 6’ en convertir-se en l’autor més jove de la banda sonora de una superproducció de Hollywood. Pel·lícules com ‘Paradise Hills’, ‘La isla interior’, ‘El enigma del cuervo’, ‘La fría luz del día’, ‘Palmeras en la nieve’ o ‘Nadie quiere la noche’ porten la firma de Lucas Vidal. A més, ha realitzat la identitat sonora de La Lliga de futbol 2019-2020 i la producció de l’últim disc de Raphael (RESinphònic), gravat als estudis Abbey Road de Londres. L’artista madrileny segueix innovant i collint èxits en altres terrenys, creant nous sons per a sèries com és el cas de la música d’exitoses sèries de ficció com ‘Érase una vez…pero ya no’, ‘Élite’, Dime quien Soy’ i ‘Días de Navidad’. Entre els seus últims èxits hi ha la composició de l’Himne Iberoamericà, que es va presentar a la gala dels VIII Premis Platino, i l’obtenció d’un Premi Iris, atorgat per l’Acadèmia de les Ciències i les Arts a Televisió el juliol del 2021.


La temporada vinent estrenarà ‘Tracto de favor’ al Teatre de la Zarzuela de Madrid, una nova producció que compta amb llibret del periodista, presentador i escriptor Boris Izaguirre; direcció musical d’Andrés Salado, direcció d’escena d’Emilio Sagi i amb Ainhoa Arteta en el repartiment. 


Lucas Vidal actuarà el 4 d’agost a l’Auditori Parc del Castell que per a l’ocasió, es convertirà en una platea de 600 localitats per tal d’amplificar l’experiència  sensorial i construir ponts entre dos mons a priori tan distants com la música clàssica i la electrònica d’una manera elegant, subtil i profunda.

Les entades ja estan a la venda a www.festivalperalada.com amb un preu de 20€.