Passejada guiada pel pantà de Vallvidrera (8 de març)

Parc Natural de la Serra de Collserola organitza una passejada temàtica per aquesta interessant àrea aquàtica

panta_vallvidreara

Les activitats habituals d’aquest parc tan barceloní inclouen visites guiades, temàtiques i gratuïtes dos dissabtes cada més. La propera estarà dedicada al pantà de Vallvidrera, que juntament amb el de Can Borrell constitueixen el dos espais d’aigües quietes més grans i amb major diversitat biològica d’aquesta serra integrant de la Serralada Litoral Catalana.

Construïts el 1864, el pantà i la presa de Vallvidrera van patir l’abandó des de 1968, però les tasques de rehabilitació posteriors, finalitzades el 2008, van recuperar-los completament. Aquesta recuperació ha afavorit el restabliment d’un ecosistema d’aigua dolça on conviuen plantes submergides i flotants (com ara algues, joncs i lliris d’aigua), aus aquàtiques, petits mamífers, insectes i moltes altres espècies hidròfiles, especialment les de amfibis. És un fet destacat que 10 de les 15 espècies d’amfibis que viuen a Catalunya es poden trobar ara al pantà de Vallvidrera: granota reineta, granoteta de punts (o gripauet), granota verda, tòtil, gripau d’esperons, gripau comú, gripau corredor, salamandra, tritó verd i tritó palmat.

La propera passejada serà el 8 de març i està previst que sigui d’una hora de duració. Conduïda pels guies del parc és una excel·lent oportunitat per conèixer una mica millor aquest pulmó verd de més de 8.000 ha que tant a prop tenim de Barcelona, i també per gaudir d’alguna de les diferents àrees de lleure de que disposa el parc. Les inscripcions s’han de registrar al taulell del Centre d’Informació del parc el mateix dia de la sortida, i les places estan limitades a 20 persones per a cada sortida, que es realitzaran entre 10:30 i 12 h.