Pirat’s Sound Sistema, Boom Boom Fighters & Cookah P o DJ Trapella, entre els artistes convidats de la festa de comiat del club Caníbal 19 de juny

Pirat’s Sound Sistema, Boom Boom Fighters & Cookah P o DJ Trapella, entre els artistes convidats de la festa de comiat del club Caníbal

El club Caníbal ha avançat els grups i DJs que posen punt final a vint-i-un anys de trajectòria. L’última festa, que tindrà lloc el 19 de juny, intercalarà els concerts en format showcase, part essencial i indestriable del club, amb DJs sets de molts dels que han estat els seus residents al llarg de tots aquests anys. 

El cartell, format per Boom Boom Fighters & Cookah P, Pirat’s Sound Sistema, Sr. Wilson i un artista sorpresa que encara no es pot anunciar, i els DJs el Ninhodelosrecaos, Karlixx, Rude Teo, DJ Txarnegö, Trapella, Rule i Hochi, escenifica tota la música que ha passat pel Caníbal i la seva evolució, sempre a la avantguarda i a la recerca del so d’arrel.

La festa de comiat pretén ser el lloc d’unió de totes aquelles persones que han significat, participat i convertit els dimecres en una cita setmanal de tot el que es coïa a Barcelona. Caníbal ha estat bressol i casa de grups amb àmplia trajectòria com Muchachito Bombo Infierno, Txarango, La Pegatina, Green Valley o Lágrimas de Sangre, sense mai deixar de mirar enfora, a l’escena internacional del world music de la mà de grups com Toots & The Maytals, The Skatalites o Bomba Estéreo. 


CANÍBAL, 21 ANYS DE CLUB
Nascut de la mítica sala Mundo Caníbal de Cerdanyola del Vallès i des del 2003 a l’Apolo, Caníbal ha estat un aparador de la música d’arrel, el mestissatge, la fusió i l’urban sorgit de Barcelona i de tot el territori català. Primer per la Sala Apolo i, posteriorment, també a La (2) abans i després de la reforma, els escenaris s’han omplert dels grups i artistes més destacats del panorama nacional i internacional. 
Sempre fidel als estils que el van veure néixer – soul, dancehall, funk, jungle, rumba o drum n’ bass –, el club ha sabut adaptar-se a les novetats de cada moment:  trance, rap, hip hop, reggae o ska, i una última etapa fortament influenciada per l’afrobeat o el jersey club, i fórmules que combinessin l’urban nacional amb l’electrònica avançada. Un miler de sessions en dues dècades per on han passat més de 700 artistes en directe i prop de 500 DJs. 

Caníbal no només ha estat el nom d’una sessió establerta a l’Apolo, sinó que ha estat una autèntica actitud. Una forma de ser i fer que s’ha vist reflectida tant en la seva programació al llarg de 21 anys com en cada nit dels dimecres, en cada concert, sessió o showcase, i en l’entrega del públic davant la música que ha acollit el club.

Pirat’s Sound Sistema, Boom Boom Fighters & Cookah P o DJ Trapella, entre los artistas invitados de la fiesta de despedida del club Caníbal

El club Caníbal ha avanzado los grupos y DJs que pondrán punto y final a veintiún años de trayectoria. La última fiesta, que tendrá lugar el 19 de junio, intercalará los conciertos en formato showcase, parte esencial e inseparable del club, con DJ sets de muchos de los que han estado sus residentes a lo largo de todos estos años.

El cartel, formado por Boom Boom Fighters & Cookah P, Pirat’s Sound Sistema, Sr. Wilson y un artista sorpresa que aún no se puede anunciar, y los DJs el Ninhodelosrecaos, Karlixx, Rude Teo, DJ Txarnegö, Trapella, Rule y Hochi, escenifica toda la música que ha pasado por Caníbal y su evolución, siempre a la vanguardia y a la búsqueda del sonido de raíz.

La fiesta de despedida pretende ser un lugar de unión de todas las personas que han significado, participado y convertido los miércoles en una cita semanal de todo lo que se cocía en Barcelona. Caníbal ha sido cuna y casa de grupos con amplia trayectoria como Muchachito Bombo Infierno, Txarango, La Pegatina, Green Valley o Lágrimas de Sangre, sin dejar de mirar hacia fuera, a la escena internacional del world music de la mano de grupos como Toots & The Maytals, The Skatalites o Bomba Estéreo.


CANÍBAL, 21 AÑOS DE CLUB
Nacido de la mítica sala Mundo Caníbal de Cerdanyola del Vallès y desde el 2003 en Apolo, Caníbal ha sido un aparador de la música de raíz, el mestizaje, la fusión y el urban surgido en Barcelona y en todo el territorio catalán. Primero por la Sala Apolo y posteriormente también La (2) antes y después de la reforma, los escenarios se han llenado de los grupos y artistas más destacados del panorama nacional e internacional. 
Siempre fiel a los estilos que lo vieron nacer – soul, dancehall, funk, jungle, rumba o drum n’ bass – ha sabido adaptarse a las novedades de cada momento: trance, rap, hip hop, reggae o ska, y una última etapa fuertemente influenciada por el afrobeat o el jersey club, y las fórmulas que combinaran el urban nacional con la electrónica avanzada. Un millar de sesiones en dos décadas por donde han pasado más de 700 artistas en directo y cerca de 500 DJs. 

Caníbal no solo ha sido el nombre de una sesión establecida en Apolo, sino que también ha sido una actitud. Una forma de ser y hacer que se ha visto reflejada tanto en su programación a lo largo de 21 años como en cada una de las noches de los miércoles en cada concierto, sesión o showcase, y en la entrega del público ante la música que ha acogido el club.