Primera exposició monogràfica del fotògraf William Klein a Barcelona del 6 de març al 5 de juliol

William Klein. Manifest’ s’inaugurarà el 6 de març a La Pedrera i es podrà visitar fins el 5 de juliol

La Fundació Catalunya La Pedrera presenta a Barcelona l’exposició retrospectiva «William Klein. Manifest», que reuneix més de 200 peces entre pintures, fotografies, documents —alguns inèdits—, pel·lícules, maquetes i prototips per mostrar les diferents, i sovint desconegudes, facetes d’un artista en el qual sovint només es pensa com a fotògraf. La mostra es podrà visitar a partir del 6 de març i fins el 5 de juliol a La Pedrera – Casa Milà (Passeig de Gràcia, 92) . 

William Klein (Nova York, 1928) és un dels referents més importants de la fotografia contemporània. A finals dels anys cinquanta va revolucionar aquest mitjà amb la seva mirada directa, crua i provocativa, i va posar les bases d’una estètica moderna que continua plenament vigent. Pioner de la fotografia de carrer, Klein va utilitzar la càmera de bon principi sense sotmetre’s a cap norma, i amb això va contribuir a desmuntar les convencions i els usos establerts fins aleshores.  La fotografia de la segona meitat del segle xx no es pot entendre sense tenir en compte la seva aportació

[

La Fundació Catalunya La Pedrera promou activitats culturals que fomenten les arts i el pensament i que busquen reflexionar per aconseguir una societat més justa. Promou el talent, la creació i l’educació i conserva el patrimoni natural i cultural.